söndag 28 augusti 2011

Lilla Finnmarksturen

tjenare!
Idag har man spenderat dagen uppe i Ludvika med lilla Finnmarksturen. Vi var tvungna att vara där innan 10 för att köra banan, fast jag startade kl. 14.05.
När starten gick snackade speakern medans en annan sköt: blablabla boom blablablabla dör gick starten för pojkar flickor 13 - 14 blablabla. Så man var inte riktigt beredd på starten. Men det gick ganska bra ändå, fast det var en annan kille som körde in i mitt styre så jag höll på att ramla. Men jag klarade mig bra, fast kanske lite för långt bak. Aja, jag låg runt 30 då men kom inte förbi någon på första varvet, men på andra, körde jag om ungefär 10 st. Tredje varvet kom jag ifatt Pontus Lindell, från Eskilstuna, som jag körde om. Jag körde ifatt en tjej och en kille från Norbergs CK också och spurtade om dom i ler-gräset. Jag kom också ifatt Oliver Lindblom, också från Eskilstuna och körde om honom och en tjej från Motala på sista varvet.

Jag kom ganska långt före dom in i mål, och han som vann heter Erik Gunnarsson, Härnörsands CK. Vi körde 1,2 mil, 4 varv på en 3kilometers bana.
Kim vann i klassen pojkar flickor 15 -16 :)

Det här var 10 gången jag har kört lilla Finnmarksturen, startade 2002.
Kommer bilder sen.

måndag 15 augusti 2011

LVG träning

Tja!
Idag ska jag cykla till halkbanan vid Västerås Flygplats. Vi ska ha LVG träning där, så vi kan vinna i alla klasser på Västmanlands cup på Onsdag.
Jag tror vi ska träna på klungkörning, starter, spurter, kurvtagningar och sånt. Det blir nog kul!

I lördags skulle vi på pappas jaktmiddag i Färna. Aldrig att jag skulle missa en chans att få några mil i benen. Så jag satte mig på cykeln och trampade ivär i riktning mot Skultuna. Väl i Skultuna svängde jag höger, mot Ramnäs. I Ramnäs fick jag stanna och vänta på tåget, så då passade jag på att ta lite energidryck. Jag hade bara ätit en halv Scones till frukost. Lite senare körde jag in på Skinnskattebergvägen. Jag tyckte att jag hade bra fart och benen kändes bra. Jag testade växla upp och ökade farten lite. Efter en ovanligt kort tid på den vägen, såg jag skylten, Färna 3.
När jag kom hem till farmor och farfar stoppade jag tiden, 2 timmar och 44 sekunder. Jag hade slagit förra tiden med mer än 32 minuter!

Hejdå!

onsdag 10 augusti 2011

Cyklocross

Hej!
Vi kom hem för en vecka sen, då försökte jag sätta mig på cykeln på en gång, men istället för att cykla åkte Oliver jag och Jack till Avesta och skatade. Pappa skulle cykla, men kom tillbaka och hämtade mig för att vi skulle köpa en Cyklocross!
Det blev en Scott, som funkar riktigt bra! Jag har cyklat till Sala några vändor, en gång tog det 25 minuter. Hem var det motvind så det blev 2 minuter extra. Andra gången var det vindstilla dit, och det tog bara 20 minuter! det är en och en halv mil dit, så jag körde i snitt 45 km/h!
Jag cyklade hem på eftermiddagen, då hade det börjat storma upp till en ordentlig motvind, så hem blev det elva plusminuter. Alltså 31 minuter. 
I söndags skulle Mats, Kim, Henrik, Lars och Roland(?) ut på en långtur, från gula klubbstugan till Sätrabrunn och tillbaks. Pappa och jag cyklade till V-ås också, och tänkte hoppa av vid Sätrabrunn, men det var svinkallt, så jag hoppade av vid Hallstagropen, men pappa fortsatte till S-brunn. 
Sen dagen efter var det träningspremiär, då gick det väldigt bra! Jag kände ingenting efter gårdagen, så låg i topp nästan hela tiden. 
Idag, (onsdag) skulle några ut och köra i Rocklunda kl. halv 1, så mamma skjutsade mig det, men då var det ingen där, så jag körde två södra varv själv. Första varvet försökte jag slå mitt rekord, och det gjorde jag! 20.47 stannade klockan på!
Andra varvet tog jag det långsammare. Körde även svåra teknikbanan som Jag, Henke, Kim och Albin A har gjort! haha, den är fett kul!

Sen när jag kom hem såg jag att dom hade ändrat tiden till 2 istället... surt...

Jag fick iallafall ett pass, och det var ju bra!

Hejdå!