söndag 25 september 2011

Svealandsmästerskapet/Fagersta GP

Förra söndagen körde jag Fagersta GP, ett landsvägslopp i Fagersta. Vi skulle köra 8 varv på en bana som var 2,7 km långt. Vi startade med flickor 15-16. Dom första 6 varven kändes bra och jag låg med i klungan hela tiden.
Men det 7de varvet var jag slut i benen och tappade i uppförsbacken. Det var en till tjej i 15-16 år som också tappade lite. Vi körde ihop och turades om att dra i ett varv. När vi gick in på sista varvet kände jag att jag kunde rycka lite. Så hon sackade efter och jag gick imål som 8:a i min klass. Jag är ganska nöjd.
Det var sista Västmanlands Cup också :( kom tvåa totalt efter Henrik Zetterberg!

Igår var det Svealandsmästerskapen i Märsta. Det var cykelklubben SMACK som anordnade den. haha, kul namn. Står för Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb.
Det var inte så många startande i min klass och när starten gick var det några som tjuvstartade och jag fick tvärstopp i gräset. Man kan säga att jag har gjort bättre starter.
Det var en lång jobbig uppförsbacke i början och man var helt slut efter tredje gången man körde uppför den. Jag fick väldigt ont i ryggen också och jag kom imål som 7:a.
Det känns som om jag kunde ha kört bättre... men men, man kan ju inte alltid få som man vill.

Idag var pappa och jag ute och cyklade med några gubbar från Sala CK. Det var väldigt kul och jag låg med i täten hela tiden. Vi körde i dryga 2 timmar och det blev 4,3mil.
Imorrn blir det sista träningen i Rocklunda med klubben! Fett synd att vi inte håller på längre... Jag ska försöka köra med pannlampa i vinter! Blir nog skoj! :D

/Erik  

måndag 12 september 2011

Sméracet

Tjaba!

Igår, (söndag) var det Sméracet i Eskilstuna. Henrik och jag tänkte köra tillsammans, men jag kom lite före honom i starten fast han hann ikapp. Det var en vuxen kille och höll på att köra om oss, fast vi la oss på rulle efter honom. Men det gick inte så bra för mig, så jag släppte dom på grusvägen... Märkte verkligen träna upp min kondis!!

Men jag kom ifatt dom när det blev tekniskt igen!
Några kilometer senare kom vi ifatt Ida och Pontus, båda från Eskilstuna så vi hakade på dom. När jag äntligen hade hittat ett ställe jag kunde köra om på blev det ju grusväg 50 meter senare... så dom kom ikapp mig. Jag la mig sist i klungan, bakom Ida. När hon kom fram och drog tvärstannade hon plötsligt så jag åkte rakt in i henne!
Medan jag, Henrik, Ida och Pontus funderade på om vi skulle fortsätta rakt på eller ta till höger, kom det en vuxen som också stannade. Vi valde att fortsätta rakt fram, och lite senare insåg vi att vi hade gjort rätt. När vi kom fram till mellanstoppet, där man kunde få en banan var det ingen som hade en banan i handen när jag sträckte ut min högra hand, och inte på vänster sida heller, och sen på höger igen var det en som hade en banan i handen fast gav den inte till mig!

jag fortsatte och kom fram till en kille som var före mig,och han ramlade precis där det fanns ett annat spår, så jag tog det runt. Jag hade fått en liten lucka till Henrik, Pontus och Ida, sen såg jag att Henke också hade en liten lucka!
Men när vi kom ut på en grusväg hade jag nästan ingen ork kvar i benen och fick släppa förbi dom. :( Jag tänkte om en Gel skulle hjälpa mig att plocka in dom, men ikke. Sista grusvägen var väldigt lång, och jag är inte så bra på grusvägar, jag trampade på allt vad jag pallamen det var två stycken som bara flög förbi tänkte hänga på, men det gick inte.
Jag frågade en funktionär hur långt det var kvar, och det var inte så långt, fin stig. Ingen mer skulle få komma om, så jag fick tillbaka lite krafter i benen när jag körde in på stigen.

Jag såg han som var framför mig och tänkte att jag kanske kunde komma ifatt, fast sen såg jag på skyltarna att vi hade kommit in på 2 kilometers slingan, så jag försökte inge mer.

Kom imål som 12:a Henke 6:a och Pontus7:a och Ida 15.

Tyckte att det var ganska bra för att vara mitt första ´´långlopp´´.

Oliver kom 2:a! Starkt kört!

Kommer inga bilder för pappa var med och tävlade och Ebba ville inte ha med sig den. :(
På Lördag blir det kanske en tävling i Ramnär (LVG) och sen på Söndag blir det avslutning i Västmanlands cup i Fagersta! Om jag kommer 3 placeringar före Henke vinner jag totalt! och om jag förlorar med 3 poäng bakom Pontus kommer jag 3:a.
Blir iallafall en pallplats!

kommer en bild från Finnmarksturen 2011!!!

onsdag 7 september 2011

sjuk :(

Hej!
Efter Finnmarksturen har det inte varit så mycket, bara några träningar. Men i fredags kände jag mig lite ont i halsen och det var ju inte bra, för att det var ju Tour Modeén dagen efter.
Jag som nästan inget på natten, och när jag väl hade somnat om kl. halv 6 på morgonen skulle mamma väcka mig kl. 6. Vi tog tempen och jag hade 38,5 C. Fick avstå från Tour Modeén :,(

Dagen efter, på söndagen var det Västmanlands Cup, i Västerås. Jag kände mig bättre och hade inte feber. Jag bestämde mig för att vara med, och det kändes ganska bra i benen, men efter första uppförsbacken fick jag kramp i en del av magen. Tänkte inte så mycket på det då, men det blev värre och värre. När jag hade kört nån kilometer till, kändes det som om jag skulle spy, men jag fortsatte köra. Jag råkade köra in i en sten med framdrevet, så att hela stora klingan böjdes. Och det gjorde så att man inte kunde växla.
Jag släppte förbi mig en kille, och efter yttliggare nån kilometer började jag skrika, så ont hade jag. Och värre blev det. Jag kunde knappt andas, inte växla heller, men jag lyckades ta mig imål på en 4:de plats. Jag lade mig ner på gräset och försökte andas djupt i nästan 15 minuter. Albins mamma masserade magen också. Jag ställde mig upp på fötter, och det kom tillbaka lite när jag började gå.

Det var en av dom värsta tävlingarna jag har varit med om. Den och Finnmarksturen 2009. Då fastnade kedjan i djulet, och fick gå halva banan till närmaste funktionär.

Ska aldrig mer tävla när jag är sjuk igen...
missade 2 träningar till också...

På söndag blir det SméRacet i Eskilstuna!! 33kilometarn. jag och Hanrik ska köra!!

Hejdå! //Erik