söndag 11 augusti 2013

FINNMARKSTUREN 2013

Hej.
Igår ställde jag mig på startlinjen på min 11:te lilla finnmarkstur. Med start år 2002 har jag kört varje år förutom 2012 då jag hade brutit nyckelbenet en knapp vecka innan. De hade gjort om start och mål för i år, det gick på löparbanan.
Jag kom iväg som fjärde man i starten men blev omkörd av några killar efter ett tag. Vi skulle köra 6 varv på en 2 kilometersbana. På andra varvet fick jag håll och lite ont i magen, men jag körde i mitt tempo. På fjärde varvet märkte jag att jag hade tagit in på William Kloo från Norberg. Det sporrade mig lite sågat tog i lite extra för att komma ikapp honom på femte varvet. Ikapp kom jag och i Början på sista varvet ryckte jag lite men han hängde på. In på singeltracken tog jag det lugnt för han kunde ändå inte körs om mig. När vi kom ut på en liten sväng på gräs gjorde han ett ryck bakifrån som jag inte var riktigt beredd på. Han fick en lycka som jag inte orkade ta igen.
När vi kom ut på löparbanan igen tog jag i som satan för att ta in så mycket som möjligt han. Tog mig bara med ca 5 SEK.

Idag var det start i stora finnmarksturen där jag skulle köra 48 km.
När speakern sa att det va en minut kvar till start kom regnet. Spöregn innan start är det värsta som finns. Det kan va skönt när man har kört ett tag innan det börjar regna.
Det blev lite kaos vid masterstarten genom Ludvika. På ett ställe stod det en bil(??) mitt i banan som man fick svänga runt. Frågan är hur den kom dit då vägen var avstängd. Iallafall. I första stigningen tappade jag rullen på Henrik efter ca 7 km. Det var riktigt lerigt och blött på grusvägsrna.

Efter ca 19 km tittade jag bakåt för att se om det kom någon jag kände. Men det gjorde det inte. En minut senare dyker Edwin upp bredvid mig och frågar hur långt vi hade kört. 19 km svarade jag. "Bara"sa han och gasade iväg med en annan VCKare framför. Jag låg ca 100-200 meter bakom dem till första lagningen. Där skippade jag att ta något så att jag kunde komma ikapp Edde.

Isak Nordin och hans mamma från Orsa stod i Brunnsvik och skrek att vi hade ca 4. Min upp till Henke då drog Edwin iväg.

När det var ca 15 km kvar till mål skrek en VCKare vid sidan att jag hade ca 4 min upp till Edwin. Jag la i en högre växel och gasade på. Strax efter vi som skulle cykla 48 km hade svängt av från vanliga banan kom en lång uppförsbacke. Högst upp ser jag Edwin. Mitt i backen ser jag två andra killar som kämpade. Backen tog ca 2 min att komma upp, och jag hade kört ifatt de båda killarna. Däruppe stod det attdet var 6 km till mål.
Jag låg lite på rulle innan vi skulle svänga ut på en singeltrack där jag attackerade. Jag fick en stor lucka direkt och längre fram såg jag Edwin. Han hade gått in i väggen. Men när jag va 10 meter bakom insåg han att det var Jag och han tog i lite extra så att jag inte skulle komma ifatt. Men jag la mig på rulle bakom honom i 4 km mot mål och sen spurtade jag on honom på målrakan. Han hade inga krafter kvar. Han erkände sen att han inte trodde att jag skulle komma ifatt honom.

Jag var 9:40 efter Henke in i mål vilket jag är nöjd med. :) Henrik körde in på en finfin andraplats i herrar motion 48 km. Jag tog nog in på en femteplats och Edde på en sjätte.  3 VCKare på topp 6!

Just nu sitter jag i lägenheten i Falun och laddar upp för ett redigt backpass imorgon.
Hej så länge!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar