måndag 20 maj 2013

KLIPPINGRACET 2013.

 Hejhej.

Igår var det dags för tävling två denna helg, nämligen klippingracet i Säter.
Benen kändes sådär på uppvärmingsvarvet som jag körde med Henrik. Både han och jag fick också punktering och som tur var var det på uppvärmningsvarvet och inte på tävlingen. Han hade bara en liten pyspunka så han pumpade bara in mer luft, men jag bytte hjul till lerdäcket bak och vi körde vidare.

Banan var riktigt rolig och det märktes att en av världens bästa cyklister, Emil Lindgren hade varit med och bygga den, då den hade några handbyggda stenpartier massa backar. Jag tycker att banan var en utav de roligare jag har kört och det var väldigt fina stigar och ett fåtal meter springspår. Vi skulle köra tre varv på den 5,2 kilometer långa banan. 15,6 km.

Min klass startade samtidigt som P13/14. Jag tog starten som började med en uppförsbacke. Väl uppe tog Henrik över täten och jag lade mig bakom honom. I en kurva lyckades jag välja fel spår och Anton Olstam, CSK Ludvika/ Allebike och Samuel Oskarsson, IK Jarl Rättvik/ Merida Grassgroot kom om.

I nästa uppförsbacke stumnade benen och de drog iväg. Stumningen höll i ända till sista loopen på sista varvet då jag kunde trycka på lite och öka avståndet till Pontus Anåker som låg 4:a och jag gick imål på en tredjeplats bakom Anton som vann och Henrik.
aIMG_4675
Jag tog starten. Foto: Mats Viklund




När jag och pappa kom hem från Säter gick vi ut i våran egna stig och förbättrade den lite på ett ställe, inspirerade av Säters bana: 

Idag och imorgon har vi studiedagar så idag passade jag på att trampa ur?? till Norberg och tillbaka, skulle ligga i sportzon 2 (60-70% av maxpuls) mestadels sa pappa och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med. Och det där med att jag skulle trampa ur var ju inte så rätt, eftersom att jag var tröttare efter det här passet än efter tävlingarna i helgen.

Höll på i 3 timmar och 57 minuter.

Start Ransta: klockan 11.27 - 00.00 minuter - 0 kilometer.
Fikastopp 1, Västerfärnebo: klockan 12:26 - 59.00 minuter - 29 kilometer.
Vändplats, Norberg: klockan 13.19 - 113.00 minuter (1h53min) - 55 kilometer.
Fikastopp 2, Västerfärnebo: klockan 14.13 - 166 minuter (2h46min) - 81 kilometer.
Slut Ransta: Klockan 15.24 - 237 minuter (3h57min) - 106.30 kilometer.

det var en riktigt fin runda, med motvind hela vägen tillbaka från Norberg och två döda ben som inte ville arbeta som huvudet ville att de skulle göra. 




Som vi också vet var det Västerås XC i lördags och här kommer en bild som Ebba tog med sin iPhone:


När jag kom hem från Säter igår satte jag mig och kollade på första världscupen i Albstaadt on demand och det var riktigt kul att se mil Lindgren komma 20:a. Men det var inte lika kul att se Matthias Wengelin krascha och var tvungen att bryta.
I fredags vann Alexandra Engen damernas XCE, och Jenny Rissveds kom 5:a.




lördag 18 maj 2013

VÄSTERÅS XC 2013.

Tjena tjena!

Idag hade Västerås CK anordnat Västerås XC, en mountainbike-tävling i Rocklunda-skogarna. Jag och resten av killarna i P15/16 skulle cykla tre varv på 5,7 kilometersbanan, totalt 17,1 kilometer. Banan var i princip samma bana som SM 2000, och samma bana som jag har cyklat nästan varje måndag i 7 år som jag har cyklat i VCK.
Vi startade samtidigt som H40 och H50, och starten gick bra, jag låg bakom Albin, Jack Kok och Herman Larsson. Sen körde några män om mig och Henke och Edwin också.

Efter inte ens ett halvt varv var jag ouppmärksam och cyklade in i en sten med pedalen. Det blev ett kraftigt ryck och jag fick en flygtur. Jag fortsatte och såg Jack stå på sidan med en punktering, på samma ställe som han fick förra året! haha. Efter ett tag cyklade jag förbi Edwin också, som hade ramlat. Jag körde på ett varv och det kändes bra, men jag fick fruktansvärt ont i ryggen. På andra varvet var mjölksyran brutal i både Villa-utsikten backen och i trebackarna. Men jag tog mig upp och tryckte i mig en gel och fortsatte. På sista varvet hade Gunnar Forsby kommit ikapp lite och han cyklade om mig i Villa-utsikten backen sista varvet. men han fick problem i sista trebacken och jag körde om igen. Jag lyckades få en lucka och den höll jag ända in i mål. Tog mig imål som 5:a på tiden 1.09 timme, och när resultatlistan hade kommit upp såg jag att hälften av alla i P15/16 hade brytit.

Västerås XC är ett jätteroligt evenemang och jag föreslår den tävlingen till nästa år! riktigt rolig och teknisk och med många småbackar och ett par rejäla stigningar.

(Bilder senare om jag hittar några på mig)

Blev nämnd på Henrik Öijers blogg också, för att jag och mamma cyklade ut till Enköpingsvägen igårkväll för att heja på Henrik när han cyklade Falun/Stockholm. KulKul!


fredag 17 maj 2013

DET BLIR EN INTENSIV LÅNGHELG.

Hejhej.

Äntligen är det fredag! Det ska bli skönt med långhelg eftersom att vi har studiedagar måndag och tisdag nästa vecka.
I onsdags var det Västmanlands-Cup premiär i Norberg. Det var samma vanliga bana som är ca 2.5 kilometer.Kul men intensiv utan inga backar och mycket på lösgrus. Jag kom iväg ganska bra i starten, men det var väldigt trångt. Tommy och William Kloo kom iväg bra och fick en liten lucka. Jag lade mig bakom Albin och sen kom Henke och körde om, då lade jag mig bakom honom istället. Jag hoppades på att han skulle komma ifatt William och Tommy, men det blev inte så. Efter ett halvt varv hade Edwin kommit ifatt oss också, och Henrik Grankvist. Vi låg tillsammans till i början av tredje varvet, då kom hållen som ett slag i magen och jag var tvungen att sluta trampa ett par gånger. Det resulterade till att de fick en liten lucka som jag inte kunde ta igen. Hållen satt i hela varvet och jag var tvungen att släppa förbi Albin också innan jag kom imål.

Annars då? Imorgon (lördag) har Västerås CK anordnat Västerås XC, en mountainbiketävling som också är andra deltävlingen i Västmanlands-cup. P15/16 ska köra tre varv på den 5,7 kilometer långa banan. Banan är riktigt stökig och teknisk med några rejäla backar, t.ex. den fruktade Villa-utsiktenbacken och trebackarna. Men det kommer bli riktigt roligt att köra en tävling på hemmaplan igen. Förra året på Västerås XC vann jag P13/14 klassen.
Jag startar 10.04 om någon vill dit och kolla! ;) Start och mål vid fotbollsplanerna bakom Bomardier Arena.

På söndag ska jag köra Klippingeracet i Säter, vet inte så mycket om det eftersom att jag aldrig har kört den tävlingen förut, men jag hoppas att det blir roligt! Annars skulle jag ha kört Kolmårdsbiken nere i Kolmården samma dag.
Emil Lindgren i Säter



söndag 12 maj 2013

TRÄNINGSTÄVLING I SALBOHED.

På förmiddagen drog jag och pappa oss mot Salbohed, där Tommy hade en planerad träningstävling. Vi var 15 stycken på startlinjen, Jag, pappa, Henrik, Lars, Edwin, Albin, Jakob, Magnus, Tommy, Gunnar Töjren, Ville, och 4 till som jag inte vet vad de heter.

Vi körde först ett uppvärmningsvarv så att alla skulle hitta. Sen startade vi. Jag var trea ut från startområdet, sen släppte jag förbi Tommy och Gunnar. Första varvet gick bra, jag lyckades få en liten lucka i liftbacken där Edwin, Albin och Henke var tvungna att stanna och gå av cykeln. Henke kom snart ifatt mig igen och när han hade möjlighet gick han om jag la mig på rulle och snart var Edwin ifatt oss också. Vid varvningen på första varvet släppte jag förbi Edwin och la mig bakom honom. Om jag kommer ihåg rätt så gick första varvet på 15 minuter nånting.
På andra varvet sket jag i liftbacken, för jag ville ha ork kvar hela loppet. Samma sak gjorde jag på tredje och fjärde varvet.
I mitten av fjärde varvet tog jag en gel och shit vad mycket energi man fick. När jag gick ut på femte varvet ropade Jens att det jade gått 48.56 och jag hade minst 11 minuter och 4 sekunder att ta sista varvet på. Jag bestämde mig för att köra hela varvet, eftersom att jag inte fick köra för fort (då hade jag behövt köra ett till varv) och för att jag hade mycket energi från gelen. Varvet gick galant och jag körde sista varvet på 11 minuter och 8 sekunder. Alltså 4 sekunder till godo.

Efteråt kände jag lite i ryggen med det gjorde inget.

Tack Tommy för att vi får komma och köra, det är bra träning och man får lite tävlingskänsla!

Lite data från träningen:
https://polarpersonaltrainer.com/user/calendar/item/analyze.ftl?id=180202479&r

fredag 10 maj 2013

ÅRETS 3 (6) FÖRSTA TÄVLINGAR.





Hejhej.

Har mycket att skiva om så jag går igenom allt lite snabbt. Förra fredagen åkte jag, mamma och pappa ner till Alingsås med minibussen.Vi skulle träffa Ebba som praoar där nere och sen var det årets första SWE-cup tävlingar i Tidaholm och Hjo under helgen. På lördagen var det en XC tävling i Tidaholm, Hökensåsracet. Vi skulle köra 5 varv på en 5 kilometersbana. Banan hade 250 höjdmeters klättring varje varv. När vi kom fram till tävlingområdet stack jag, Jakob, Edwin och Henke ut och testade banan ett lugnt varv, för att se hur den gick och vilka spårval man kunde ta. Vissa partier körde vi flera gånger för att se vilket spår som var bäst.
När vi kom tillbaka märkte vi att de hade ändrat på varven, vi skulle "bara" köra 4 varv.

När starten gick startade 80 stycken samtidigt, P15-16, Hsport, H50+ och H40+ tror jag. Starten blev väldigt trång, och man visste inte vart ens konkurrenter var.
De två första varven gick väl helt ok, såg till att köra på hög kadens uppför backarna så inte mjölksyran skulle titta fram så fort. Men i slutet av andra varvet kom det, och det var inte kul. I början av tredje varvet vart det knas med benen och de ville inte trampa längre. Jag satte mig på marken någon minut (har aldrig hänt förr??) och sen fortsatte jag tävlingen. Visste inte vad som flög i mig, men helt plötsligt satt jag bara där på marken.
Det sista varvet kändes nästan bäst, och jag tog mig imål på en 10 plats.

På söndagen i Hjo var det stadsparkssprint. Vi skulle köra ett varv på en knapp kilometer lång bana. Banan var mestadels på grus och gräs, och ett par små backar och massa kurvor. Först var det tidskvalificering, jag fick sjunde bästa tid. Eftersom att vi i P15-16 inte var så många hoppade man över kvartsfinalen och gick direkt till semin. Man körde 6 stycken i varje heat, varav de 3 första i heaten gick till A-final och de andra till B-final. Jag kom till B-finalen och där fick jag en bra start och kom ut tvåa ur starten. Under loppets gång var det en som körde om mig, så jag slutade på en tredjeplats i B-finalen.











Samtliga bilder från Stadsparkssprinten i Hjo.
Igår, på kristihimmelfärdsdagen? var det Gävle Ungdomscup på schemat. Det är en tuff dag med hela tre tävlingar på en dag.Vi startade 11.00, 13.00 och 15.00. Tre varv på en 3,8 kilometersbana skulle vi köra varje tävling, förutom den sista som var 3,9 kilometer. Första tävlingen gick sådär, jag hände med i en liten klunga på 4 personer som jagade de ledande, Men i mitten på andra varvet hoppade kedjan av och jag fick springa uppför backen. Kedjan hade fastnat och jag fick slita ett bra tag innan jag fick på den igen och då var de andra långt borta. Kom imål på en 14 plats tror jag.
Andra racet kändes bättre, även om jag kom imål på samma placering.

Innan sista tävlingen kändes benen helt döda, men när tävlingen väl var igång så kändes det bättre. Jag William Saarela och Simon Lindqvist körde ihop, men jag var tvungen och sätta ner foten lite snabbt på ett lerigt ställe, och lyckades inte jaga ikapp dem. Men på sista tävlingen kom jag in på en 12 eller 13 plats, så den gick bäst om man säger så, det var också den som kändes bäst konstigt nog.

Fick en totalplacering på en 14 plats. Det märks att man är yngst i klassen, då jag kom 2a totalt på den här tävlingen förra året! deet kan ni läsa mer om hääär. Om man räknar de i min ålder, så skulle jag komma in på en tredje eller fjärdeplats totalt.
Foto: Micke Lindgren


Vilodag idag och imorgon och sen Träningstävling hos Tommy Olsson i Salbohed på söndag.
.