måndag 30 december 2013

Näst sista dagen 2013

Hej! Idag var tanken att gymma lite. Har inte gymmat sedan fredagen vi fick lov (en vecka och 3 dagar sedan). Jag kollar öppettiderna och det står att det är öppet till 22. Grymt, tänker jag, då behöver jag inte gå så tidigt. Gick dit så jag var där till 19:15. Det var stängt. Surt, tyckte jag, som ville träna. Så jag gick hem och körde ca 20 minuter bålträning och ger gymmet en ny chans imorgonbitti.

Hoppas ert nyår blir bra! Hörs mer imorgon.

söndag 29 december 2013

Träning med Emil Lindgren m.fl!

Hej! Eftersom att snön så vänligt håller sig borta anordnade Tommy O en träningstävling i Salbohed. Jag tänkte "visst, varför inte" igår, men idag när klockan ringde tänkte jag "fan, vad jobbigt".
Men jag trampade iväg kl 09:03 mot Tomta, där jag blev upphämtad av Edwin och Jens. Vi åkte till Salbohed det det redan samlats några cyklister. 

Banan hade Tommy gjort om, det var ett kortare varv, som var ruskigt kul/jobbigt! En typisk Tommy-bana alltså. 
På startlinjen var vi 11 st. 3 av dem 11 är
VM cyklister och en OS cyklist. Det var rätt häftigt alltså.
Vi skulle köra tre heat, med tre varv på varje och vila emellan, som ett slags intervaller.

Starten gick och Emil Lindgren gick genast ifrån resten. Sedan stack Tommy och Gunnar Töjren. (De tre VM cyklisterna). Sedan också Kim och Stefan. Jag körde på allt vad jag pallade och snittpulsen var riktigt hög. Blev lite sporrad av Elias som låg på mitt hjul mesta delen av heatet innan han körde om 50 meter innan mål. 

Nästa heat blev ungefär likadant, förutom att vi kortade av det till två varv. Emil stack, Tommy & Gunnar stack, Kim & Stefan stack. Sedan Elias på mitt hjul. 

I tredje heatet fick Tommy nå problem,  men han var snart uppe igen. Man märkte direkt att tekniken inte satt kvar så bra, man studsade omkring. 

Det var riktigt roligt och inspirerande att ha Emil där. Efter träningen cyklade jag hemåt och fick sällskap av Kim och Mats till Sätrabrunn innan de svängde av hemåt. Strax efter att de svängt av såg jag ett litet hook som jag var tvungen att testa. Det gick bra! Sedan var det raka vägen hem. Kom hem kl 13:31 så jag var borta i ca 4 1/2 timme! 

Här kommer lite bilder: 

Emil över stenen!

Gunnar förbi stenen!

Tommy över stenen!

Kim över stenen!

Hela gruppen efteråt!

Hooket på vägen hem





lördag 28 december 2013

Juletiderna!

Nu har det gått flera dagar sedan senast, 6 om man ska vara exakt. Har hunnit med mycket, bestigit Städjan med stighudar (har skrivit ett inlägg om detta men hade tydligen inte publicerats så jag publicerade det nyss) firat julafton, åkt utför, åkt längd, åkt hem från Idre, sprungit milen, spelat basket, vilat och handlat.

Om vi börjar med det första då. Julafton. Det var god mat, bra klappar och dåligt väder. Istället för att äta julmat (som jag dessutom tycker är vidrigt) åt vi fondue. Det var gott. Sedan öppnade vi klappar. Det var också kul.

Åkte utför några dagar också. Dimma, storm och snöfall är inte bästa kombinationen. Men kul var det. Hann med ett längdpass också, dock hade jag inget fäste.

Vi åkte hem i onsdags och både torsdag, fredag och lördag har jag umgåtts med Tim. I torsdags sprang jag milen på tiden 1:03 så jag var en minut snabbare än på milstestet vi hade i höstas. Det var kul att förbättra sig lite. I fredags spelade jag och Tim lite basket uppe i gympasalen, det var också kul!

Idag har vi varit på Erikslund och handlat lite, jag fick med mig en tröja hem. Halva priset på jack and jones, så det var inte alltför tokigt! Jag har förövrigt vilat idag och laddar upp till träningstävlingen i Salbohed imorgon! Tommy anordnar. Får skjuts ut av Neréns och sedan tänkte jag cykla hem. Blir nog ett bra pass!

Har som nyårslöfte att kunna springa milen på under 50 minuter, så nu måste jag börja springa på ordentligt. Det känns inte omöjligt!
Ett annat nyårslöfte är att sluta äta/dricka så mycket sötsaker haha. Godis är ett undantag om jag är ute på distanspass eller är på tävling. Det känns inte heller så omöjligt.

Har ni några bra nyårslöften? Ni får gärna skriva vad det är i en kommentar :)

Längd och stighudar.

Hej. Igår, efter jag och pappa hade kört slalom stack jag och mamma ut och körde längd för första gången denna"vinter". Det gick förvånansvärt bra, förutom uppför då jag inte hade något fäste. Men vi var ute en dryg timme i ett hårt tempo. 

Idag var det fint väder, så jag fick ändra mina planer lite, skulle egentligen köra längd i ca 1:30 men istället blev det en tur med stighudar upp på Städjan. Det var första gången jag använde stighudar och det var faktiskt ganska kul! Det tog ca 1:30 upp så tidsschemat höll vi ganska bra ;) det var ett tjugotal tyskar som skulle upp med snöskor samtidigt så dem tampades vi med upp en bit sär i mitten innan vi gjorde oss av med dem. 

Det var otroligt fint uppe på fjället och det var några minusgrader. Bra utsikt och klarblå himmel, kunde vi ha det bättre?

De här bilderna är tagna av mig med min mobilkamera, så det kommer troligtvis fler bilder framöver som pappa har tagit med sin systemkamera. 
Nerför var det härligt, fin, orörd lössnö nästan hela vägen ner!

Och imorgon är det julafton, god jul på er!






söndag 22 december 2013

Idre!

Tjena! Vi kom fram till Idre igår kväll och idag blir första skiddagen. Det är runt 0 grader och det blåser ganska mycket. Aha, det är mycket snö iallafall! I eftermiddag blir det längdskidor, naturliga intervaller på ca 4-5 min med borgskala 17-18. Det blir jobbigt. 
Uppdaterar er ikväll om jag överlevt dagen. Hej så länge!

Ps. Nu har det börjat snöa också.

lördag 21 december 2013

Cykel & volleyboll & gym

Hejhej, igår var tanken att köra 15kilometaren uppe på lugnet. Men så blev det inte nej. Jag och Mateo följde med Saga Lindström ut och nötte vägarna runt Varpan. Jag och Mateo hade inga skärmar, inga dubb, lite kläder och på tok för stark lampa egentligen, för meningen var ju ändå att köra i skogen. Regnade gjorde det också, så det blev bara ett varv runt Varpan för vår del, Saga fortsatte en stund till. Ca 27 kilometer blev det.

Idag då? Uppstigning tidigt för att cykla iväg till Lugnet och spela volleyboll-turnering i skolan. Utklädda skulle vi vara också, min klass var superhjältar, även om det kanske inte riktigt syndes ;) 
Men vi spelade grymt bra enligt mig! Vann de tre första matcherna mot bygg tvåorna, estet tvåorna och natur ettorna. Sedan i semin fick vi rådäng av tränarlaget. 20-6 till dem. Sen spelade vi match om bronset mot ekonomi tvåorna där vi tyvärr också förlorade. 4:a kom vi totalt och etta bland ettorna! 

Väl hemma julstädade vi lite innan vi drog ner till gymmet. Bål, bröst och armar körde vi. Ett brutalt pass. 
Nu ska jag avnjuta en god matlåda i form av gratinerad falukorv med ris för att fira att jullovet äntligen är här. 
Åker upp mot Idre imorgon eftermiddag och hoppas hinna köpa lite julklappar på förmiddagen. 
Vi hörs!
En bild på Saga och Mateo från regnrundan igår.

torsdag 19 december 2013

Upptäcktsfärd med Herman!

Tjo! 
Idag var jag och Herman cykelsugna. Vi stack ut mot Källviken med våra lampor, hand på hjälmen och min på styret. Vi började med AM spåret innan vi åkte mot slalombacken för att leka runt lite där i den hårt packade snön i pisterna. Försökte cykla upp men det gick ute så bra vå vi fick upp istället. Sen tog vi teknikspåret nerför. Det var tekniskt när det var mörkt. Haha. Sen cyklade vi hemåt. 
Ska nu skriva ett par sidor till om Hernan Cortéz som ska in imorgon. Önska mig lycka till!


onsdag 18 december 2013

Träningssugen!

God kväll!
Har pluggat nästan konstant i tre timmar nu, och har fått tre av fem saker klara! Skönt, tycker jag. Sitter och lyssnar på Trevor Hall och skriver lite på en bokanalys. 
Om vi nu går vidare till rubriken. Jag sitter  en meter ifrån min vintercykel (och min sommarcykel) och vintercykeln ser väldigt ivrig ut. Är sugen på att cykla ute! Lyckligtvis ska jag göra det imorgon, med pannlampa. Huvudet är ivrigt men jag slår vad om att benen inte är lika ivriga. Riktigt tunga... 
Uppdaterar er mer imorgon efter cykelturen! Vi hörs.
Där står cyklarna och ser glada ut!

Planering av lovet!

Tjena! Idag är jag glad. Vet inte varför, jag bara är det. Det kan vara för att livet äger just nu. eller för att jag lyssnar på Rihanna. Eller för att jag sitter i en fåtölj och dricker vitamin well. Eller för att jag har varit ledig idag. Men en ledig dag betyder inte alltid sovmorgon. Idag var det uppstigning 07:30 som vanligt, för ett pass på testcyklarna på velodromen. Kände redan på vägen ner att det här kommer bli jobbigt. Var sliten efter ett distanspass, ett gympass, ett maxtest och dansträning på två dagar. Och visst hade jag rätt. Det var jobbigt.
Vi värmde upp med en åttaminutare i vanlig kadens, ca 95. (95 pedalvarv i minuten alltså). Sen övergick vi till styrkesexor. Sex stycken 6 minutare med två minuter vila på ca 45 i kadens. Ruggigt tungt alltså.

Hemma körde jag lite bål och tog en kesella. Stekte kyckling och gjorde potatisgratäng till lunch. Sen till skolan för ett möte med coach Mackan. Vi planerade mitt träningsschema över jullovet. jag ska till Idre över jul sedan till Örnsköldsvik över nyår. Sen hinner jag vara hemma i ca en vecka innan jag ska upp till Falun igen. Mötet gick bra och schemat ser grymt ut. Det ska nog gå bra.
Innan passet var handduken torr.
Såg en rolig bild på Twitter igår. Den stämmer 100 % varje vecka.
Efteråt var alla trötta. Foto: Marcus Johansson.

Sitter just nu inne på min blogg och dricker vitamin well.

Ska ta tag i pluggandet nu, endast tre dagar kvar i skolan i år! Kämpa, Erik.

tisdag 17 december 2013

Max test och dans!

Tjo. Idag var det överraskande nog maxtester på gymmet. Hade jag vetat det hade jag inte kört igår kväll, så var väldigt seg i kroppen idag. var ju där igår kväll och körde, mest bål men också armar och bröst.

Idag började vi med att maxa bänkpress. Det hade jag ju såklart också kört igår.. Minns jag rätt så maxade jag 70 eller 75, kommer inte riktigt ihåg... Sen var det dags för chins, vilket är det jag är sämst på. jag gjorde iallafall tre chins och sju dips. Det är ju som sagt inte det som är min starka sida... Sen var det dags för knäböj, eller squats som det egentligen heter. Jag började på 80 kg vilket gick rätt lätt. Ökade till 90 vilket också inte var så tungt. 100 började det kännas lite men jag klarade det. 110 var också jobbigt men jag tog mig upp! Försökte på 115 kg, men det klarade jag inte. Skulle nog klara det om jag var uppvärmd och inte hade kört tre och en halv timme distans och gym dagen innan. Så jag maxade 110. Mateo den sjuke killen tog 120 kg...
Sen skulle vi egentligen ha kört brutalbänk (situps på en bänk som lutar 45 grader neråt) men vi var redan sena till dansen. 

Som sagt dansade vi också i en och en halv timme. det var några tjejer från tvåan som ledde passet. Det var ganska kul faktiskt! Kul att se hur stela alla cyklister är hahaha. Men jag tyckte det gick bra och det var kul med lite omväxling.




































Imorgon kl 08:00 är det dags för tc. går nog bra... Nu ska jag plugga engelska och svenska. Hörs!

söndag 15 december 2013

Pepparkakshus och distansträning!

God hjul. 9 dagar kvar till julafton, hur sjukt?
I går var vi hos sysslingarna och bakade pepparkakor och lussebullar. Jag var mest där för att äta pepparkaksdeg och godis som skulle vara på pepparkakshuset. Tycker varken om pepparkakor eller lussebullar...
Iallafall, vi gjorde ett pepparkakshus och jag fick dekorera ena långsidan. det blev snyggt, eller hur?
Idag var jag ute på ett distanspass. Det skulle egentligen utföras igår men eftersom ovanstående sysslor ägde rum då fick det bli idag.
Jag startade klockan 08:52 i 2 + grader och visste direkt att det skulle bli halt. Jag hade lånat pappas Giant som inte har några dubbdäck på. De första 1,5 milen fick jag sällskap av mamma och hennes kollega, men sen vek jag av och hälsade på Elsa lite och fick i mig en macka.

Kunde inte motstå frestelsen att leka runt lite vid gruvan, så styrde däråt. Där körde jag Tommys teknikspår (försökte iallafall) några varv innan jag körde vidare lite runt däromkring. Det hade börjat regna ganska rejält vid det här laget. Sen bestämde jag mig för att köra Kilaslinken hem. Väl i Kila så regnade det väldigt väldigt mycket. När jag hade kört ca halva slinken (3-4 km) bestämde jag mig för att vända, vägen var täckt av is. Ville inte riskera något speciellt inte när det inte ens var min cykel.
Så jag åkte tillbaka till Kila och styrde mot Sätrabrunn istället. Vägen dig var ruskigt hal också men som tur var är den inte så lång. Framme i Sätra var vägen fri från is och man kunde trycka på lite.

Turen landade på ca 3,5 timme och ca 6 mil så jag är nöjd. Ska ta tåget tillbaka hem om två timmar och det blir nog ett besök på gymmet ikväll.
Så här såg det ut imorse när vi stack ut!!

Kilaslinken, som annars brukar vara en fin asfaltsväg.


Grusvägen ut mot Varmsätra. Vände där också...
Förtjänade en skål fruktsallad när man kom hem!
Hörs!

lördag 14 december 2013

TC slakt...

Imorse var man seg... Låg i sängen igår kväll och försökte sov från kl 10 till halv ett. Det lät som om resten av stormen Svens släkt var utanför och härjade. Träden knakade, saker ramlade mm. Men tillslut somnade jag och sov skönt.
Jag var en kvart tidig till velodromen idag, för att få en bra tc-cykel. Visade sig senare att pedalen var trasig så jag fick ändå byta till en dålig och gammal...
Vi startade med två st 2x2 intervaller innan vi körde några enminutare med 30 sek vila. Sen  kanske 10 förtiosekundare med 20 sek vila och till sist avslutade vi med tjugo stycken 20 sekundare med 10 sek vila. Benen blev slaktade vilket ju var meningen. Hade dessutom glömt handduk hemma så det rann mer svett från mig än vad Niagarafallen producerar per år.
Imorgon står det distans minst två timmar så jag får låna pappas cykel därhemma.

Hörs!

fredag 13 december 2013

Igång igen!

Idag efter skolan gick jag hem och pluggade ett par timmar samt kollade på Homeland. Efter det fick jag ett ryck och gick ner till gymmet trots att coach sa att jag inte skulle träna. Rebell haha. Jag körde allt förutom ben. Mest bål eftersom att det är det man använder mest när man cyklar förutom benen och huvudet då förstås.
jag körde ett riktigt svinjobbigt pass som garanterat kommer kännas imorgon. det var skönt att vara igång igen efter två sjukdagar och jag kände mig grymt stark. Längtar  nästan lite till TC passet imorgon bitti för att köra ur benen och psyket rejält.

Ska dessutom hem imorgon. Ska bli skönt det med. Hörs.

torsdag 12 december 2013

Friskare!

Tjena, jag var hemma från skolan idag också, men det känns bättre och bättre så jag ska till skolan imorgon. Idag har jag inte gjort så mycket, kollat serier, vart en sväng på Willys med Kloo, ätit, pluggat historia i två timmar och ska nu läsa några kapitel i Pepparkakshuset, första delen i Hammarbyserien. Riktigt bra är den hittills! Rekommenderar den.
Hoppas på att kunna träna lite smått imorgon också. har egentligen längdskidor på schemat men jag tror att jag hoppar det. Inte så bra att få in kall luft i lungorna så snart efter en sjukdom. antingen blir det löpband, crosstrainer eller överkropp och bål på gymmet. Eller inget alls. Får se vad tränaren säger.

onsdag 11 december 2013

Två filmer!

Som de flesta kanske redan har sett så har Martyn Ashton släppt "Road Bike Party 2" tidigare idag. Om ni inte sett den så kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=HhabgvIIXik

Andra filmen då. Det är väl ingen film egentligen, utan ett reportage om 19-åriga världsstjärnan Jenny Rissveds. Här kan ni se det 3 minuter långa reportaget om henne: http://www.svt.se/sport/historiskt-kontrakt-for-cykeltalang

tisdag 10 december 2013

Tisdag!

Hejsan! Imorse vaknade jag med bultande huvudvärk. Ringde och sa att jag skulle bli hemma idag. Jag har passat på att göra ett par läxor, skönt att inte behöva stressa med allt. Nu ska jag nog julpynta mitt rum och köket lite. God (H)Jul!
Har redan pyntat med adventsjulstake och en röd duk!

Måndag!

Rivstartade veckan med ett simpass uppe på Lugnet 06.45. Vi var bara sju stycken där, tre killar och fyra tjejer. Rätt skönt egentligen för då är det inte så trångt i bassängen. Vi mjukstartade lite med 8 längder valfritt simsätt innan vi rev av 10 längder crawl. Jag tycker att det är ganska svårt att crawla och andas samtidigt, jag glömmer bort att andas så helt plötsligt simmar jag där och tänker "justfan, syre!" och går upp och andas i typ 10 sek innan jag dyker ner igen. Men det går nog bättre med tiden.
Sen körde vi lite crawl intervaller, simma så fort som möjligt en längd, vila 20 sekunder sen en gång till. Så gjorde vi 10 tio längder till.

Efter det bestämde vi oss för att köra en form av "hinderbana". man började med 10 stycken armhävningar (på land) innan man simmade en längd för att sedan gå upp och göra tio stycken situps. Det gjorde vi fem varv har jag för mig.

Avslutningsvis körde vi ca 4 längder benspark, vilket jag suger på. Jag kommer seriöst inte framåt, sen ser man Mateo sparka förbi som ett ånglok...

Sen i eftermiddags rev vi av ett gympass också, vi körde schema 2 vilket innebär: olympisk rörelse, utfall, bröstryggrotation, hamstring curls, marklyft (sumo) squats (fram) chins, dips, fällkniven och rotation i armböjningsställning. Det var jobbigt.

Imorgon bitti är det dags för velodromträning. Taggad!
Langar en bild på mig och Mateo från Törnbergs väg för tre-fyra helger sedan.

söndag 8 december 2013

Andra advent!

Hej!
Jag tog sovmorgon idag också, skönt. Idag är det vilodag och det innebär lite småfix i lägenheten, städning, julpynt mm. Ska snart ner till Willys och handla. I eftermiddag kommer pappa upp med lite grejer som behövs till vintern, vintercykeln, längdskidor, vinterjacka, underställ och julgrejer.

Det blir tidigt i säng idag eftersom att vi ettor har simning kl 06.45 på morgonen varannan måndag uppe på Lugnet.

Hejdå.

En utav de bättre dagarna på länge!

Hej!

Idag stack jag, Mateo och Wille S ut på en tur. 1h stod på schemat och i borgskala 12 (borgskala 12 är ungefär samma intensitet som en snabb promenad). Målet var Källviken och all-mountain spåret som finns där. 
Vädret var kanon och benen var väl ungefär som jag trodde att de skulle vara, dryga. Vi cyklade upp den långa backen i 1-2 dm djup snö. Väl uppe tog vi lite fina kort innan vi rullade ner på AM spåret. Det var riktigt riktigt kul! Ca 1 decimeter djup snö, orört, fast ändå inte jobbigt. Efter ungefär halva spåret upptäckte vi ett halvmeterhögt drop ner från en sten, vilket jag absolut var tvungen att testa. Körde fram till dropet och tänkte att det här skulle väl gå bra. Visst gjorde det det. 
Fast tre meter senare stod det ett träd som jag inte tänkte på innan. Krasch sa det innan de viktiga delarna stötte emot styrstammen OCH trädet. Två smällar alltså. Hårt. Sedan landade jag mjukt i snön. Låg där i snön några sekunder innan jag hörde Mateos garv och jag insåg hur fult det måste ha sett ut. Då började jag garva också. Låg kvar i ytterligare ett par minuter innan jag reste mig upp och vi cyklade vidare ner mot vägen där Wille som hade missat kraschen stod. 
Sedan cyklade vi hemåt igen. 

Kl 16 var vi nere på velodromen och kollade på snabbingarna som tävlade. Tror han som cyklade snabbast på flygande varv körde på 11 sek och 34 hundradelar. Banrekordet är 11 sek och 01 hundradelar. Inte långt ifrån! 
Sen körde de lite fler olika moment t.ex. 30 varv med spurt var femte varv, typ partempo mm. 

imorgon är det vilodag! Ska bli skönt.


Djup snö...


Snabbingar!

Väldigt djup snö...

lördag 7 december 2013

Lördag.

Idag var det skönt att sova, sov ända till 10! Nu ligger jag och kollar på lite serier och kl 12 ska jag och några till ut och hälsa på Sven på cyklarna.
Har jag hört lite rykten om att det är årets första velodromtävling i eftermiddag. Ska väl ner och kika på den lite också.

Mycket som händer!

Det har hänt mycket sedan sist, i måndags gymmade vi, i tisdags körde vi TC- intervaller, i onsdags vilade vi, igår löpte jag på löpband, 7,5 km på ca 40 min, och idag hade vi 3 kilometers-test på velodromen. 3 kilometer är 15 varv vilket jag klarade av på 4 minuter och 15 sekunder. Jag blev riktigt torr i halsen och fick massa hosta när jag körde, vilket inte var så roligt.
15 varv är en hel del och benen blev riktigt stumma. Efter det var det skola och nu ska jag ner till gymmet och köra ett pass.

onsdag 4 december 2013

Hur förra helgen har varit!

(inlägget skulle ha kommit ut i måndags, men av någon konstig anledning kom det aldrig ut?)

Helgen har varit toppen, började i fredags morse med 4 st 8x2 intervaller på TCn. Cykla 8 min vila 2, cykla 8... Sedan avslutade vi med 20 st 15x15 intervaller, spurta 15 sek, vila 15.
Sen var det dags för skolan och jobba klart med projektet. Efter skolan drog vi över till Simon och blev bjudna på kyckling, pommes och bea, lyx!
Halv 9 var jag nere på stationen och hämtade Oliver som hälsade på över helgen. Vi drog ner till gymmet direkt och körde ett överkroppspass. Det var kul att se Oliver gymma för första gången. 

På lördagen stod det distans på schemat och jag, Oliver, Mateo, Saarela och Simon drog ut och körde 42 km. I slutet av Törnbergs väg (ca halva passet) fick Oliver punktering på crossen. Jag hade inte hittat någon ny slang till den så jag tog den och cyklade hem de resterande 21 kilometerna på den. När vi kom hem blev det thaimat och kladdkakebak hos Saarela.

Nu har jag nyss varit och lämnat Oliver på stationen och håller på att tvätta, städa rummet, hallen och köket samtidigt.

Riktigt fin distansdag! Passet landade på 2h 49 min


Dalarna är fint!

Kladdkakan blev i flytande form!