torsdag 27 februari 2014

Mallorca dag #8 | Väggen

Hejsan! 

Idag var det dags för distans igen, ca 4 timmar. Vi började uppför militärbacken, sedan fortsatte vi väldigt långt på asfalt innan vi började en till lång stigning på ca en halvtimme. Redan där kände jag att jag var riktigt trött. Tappade de andra uppför backen men de väntade där uppe som tur var. 
Den körde vi länge i skogen innan vi körde en lång, teknisk och stening downhillbacke. Tror vi fick 7 punkor i samma backe, varav jag fick en, ett litet hål i bakdäcket eftersom att jag har tubeless. Men slängde i en släng och drog vidare till de andra.

Här var jag riktigt trött och vi körde in till Bunyola och fikade lite. Efteråt cyklade vi asfalt hem igen, och jag vägrade totalt med ca 8 km kvar till hotellet. Satan vad jobbigt det var hem själv då.

Jag/vi skrapade ihop 4:46 timmar och 91 kilometer. Burgaren på McDonalds satt sjukt fint efteråt!
Imorgon är det vilodag, skönt!
Ett parti i downhillbacken!
Robin och Joel i en punkabyte-väntan...


Mallorca dag #5 #6 och #7

Hejsan!

Nu har det gått ytterligare några dagar här nere på Mallorca. Några riktigt roliga dagar! 
För två dagar sedan körde vi två pass, på förmiddagen körde vi XCE-träning. Det var riktigt roligt att mäta sig med de andra grabbarna! 
På eftermiddagen höll Robin och Martin i ett pass, kurvteknik och hoppteknik! Vi körde downhillbanorna vid militärbacken. Både Jonatan och Kim kraschade ganska rejält, men båda klarade sig undan med bara några skrapsår.



Igår körde vi backintervaller med guiden Marti. Första backen var riktigt lång, varm och jobbigt. Tog ca 20 minuter upp till toppen skulle jag tippa på. Sen kör vi tre lite kortare backar innan vi stack tillbaka till hotellet efter ca 2,5 - 3 timmar aktivt. 


Idag då, idag körde vi med Marti igen. Han visade oss en lång slinga där vi körde distans. Det var som tur var inte så mycket backar med i dagens pass... 
Vi landade hemma vid hotellet igen efter 3:34 aktiv tid och 80 kilometer.





söndag 23 februari 2014

Mallorca dag #4

Idag var det vilodag. Det var riktigt skönt faktiskt. Vi hade yoga i ca 45 minuter på förmiddagen, det var riktigt skönt och välbehövligt. 
Sen gick jag, Herman, Jonatan och Simon och käka lite pasta. Sen tog vi en promenad i Palma och kollade lite på båtarna i hamnen innan vi vände tillbaka till hotellet genom stan. Vi promenerade ca en timme. 

På eftermiddagen har vi bara chillat och cyklat lite ute på gatan.

Imorgon ska vi köra någon XCE-liknande träningtävling. För se vad de hittar på för spännande bana! 

Herman, Simon och Jonatan på en av Palmas bredaste trottoar. 

lördag 22 februari 2014

Mallorca dag #2 och #3

Hejsan! 

Har inte världens bästa internet här nere, men uppdaterar så ofta jag hinner/kan.

Gårdagen bjöds på långpass med guide, ca 7 mil och 3:30 aktivt på klockan. 
Vi körde två långa klättringar, en i början som var riktigt stenig och i slutet var det så brant att de hade gjutit betong haha. 

Sen körde vi lite till innan vi körde en till lång stigning på ca en halvtimme. Ner var det en sjukt rolig downhillbana! 

 Lite bilder från igår:
"Kolla hit så tar jag kort"

"Robin du också"
Bakom ser ni där de hade gjort med betong, fast inte den brantaste delen.

På toppen av andra 30 minutersstigningen!


Hermans min..!

Och sedan har vi dagen. 
Började upp mot jesusberget idag igen där vi mötte upp norrmannen Edvard, sen körde vi ca samma väg som första dagen, fast efter ett tag vek vi av till höger istället för vänster. 
Efter ett tag kom vi in på samma rutt som gårdagen, men även där vek vi av åt ett annat håll.
En lång stigning i lösgrus och lösa stenar väntade. Efter en lång klättring kom vi ut i mitten av en riktigt brant asfaltsväg. Dom sa att den var ca 23% som brantast. 
Där valde jag och tre till att vika av hemåt istället för att fortsätta uppåt och fika och köra ett par timmar till.
Vi körde tillbaka samma väg som vi kom, en ca 7 km backe uppför, sedan lite lätt downhill innan vi kom tillbaka till Jesusstatyn och hem till hotellet. Blev 2:45 aktivt ändå, så det får duga. 

Plåtning till Merida Sverige!

Plåtning till VCK

Den branta asfaltsbacken

Herman lärde sig att cykla utan händer!



Huck












torsdag 20 februari 2014

Mallorca dag #1

Hej! 
Ankom till Mallorca igår kväll, och idag blev första cykelpasset. Planen var ca 3 timmar distans i lugnt tempo och samlad grupp. Gick inte riktigt som planerat då alla fick problem med cyklar 24/7, mest punkor men också en böjd kassett(?) haha. 
Vi var stack ut kl 11 och kom hem 16:30. Var alltså ute i 5:30, men bara 3:05 aktiv tid, då inser ni hur mycket vi stod stilla och fixade cyklar. Ca 2:25 haha. Det var inte det roligaste! 

Vädret hade vi iallafall tur med! Riktigt soligt och man körde i kortkort.

Här kommer lite bilder från dagen: 
Soluppgången från hotellrummet

Uppe vid Jesusbacken/Jesusstatyn

Insamling av trupp

Här nånstans kom första punkan..

Fototime innan vi körde en sjukt teknisk/stenig/lössten backe nerför

Tog även jag ett foto!

Hopp och lek medan vi väntade på punka nr x

Blev lite brunare ;)

Även av klockan och handsken!

Nu är det snart kvällsmat, hörs imorgon!!









tisdag 18 februari 2014

Mörkerpass

hej!
Ännu en gång är jag en dag sen med detta, men vad gör väl det om 100 år.

Igår var det dags för mörkerkörning med VCK. Det blev tillslut jag och två tränare. Vi körde ett varv på södra Rocklunda, riktigt kul och mycket svårare med lampa. Körde utan dubb också, det gick bra det också. På vissa ställen var det isigt, men det var inte så farligt. Hann med en vurpa också, körde på en sne sten och så vips var framhjulet borta. Sitter i skrivande stund med ett svullet ringfinger då jag klämde det mellan styret och stenen...
men jag kom upp och tänkte inte så mycket mer på det i det läget, fokuset låg på att täppa igen luckan fram till Mats igen... ;)

Sen körde vi ett varv runt norra Rocklunda, bort mot Rönnby. Fast vi körde varvet baklänges, som jag inte gjort på hundra år. Körde fel två gånger, men vi skyller på att jag har vart i Falun för länge.  hehe. Även det gick bra.

Imorgon smäller det! Eller, det lyfter iallafall, planet mot Mallis. Försöker få ner cykeln i väskan samtidigt som jag skriver :) Är riktigt taggad nu, men det kan vara eftersom att jag har glömt misärpasset i torsdags haha ;)

måndag 17 februari 2014

Helgen

Hej! Äntligen har jag tid att sitta och göra ingenting. En stund iallafall, snart måste jag göra läxor.

I lördags var det tidig uppgång och iväg till Västerås för distanspass med klubben. Vi körde ut mot Gäddeholm och  i skogarna där. Ca en och en halv timme in i passet blev det snöstorm och det blåste hur mycket som helst. framme i Gäddeholm var alla genomblöta och frusna så vi körde raka vägen tillbaka mot Västerås.

Det blev ett skönt pass och jag kände mig stark hela tiden.
Passet landade på 40 kilometer och 2:29. Var stelfrusen och blöt efteråt.



Igår var det också upp tidigt och iväg till Västerås för en kost och träningsföreläsning för oss lite äldre ungdomar i VCK. Ca en timme kost, en timme träning, en timme lunch och en timme föreläsning av Tommy Olsson.

fredag 14 februari 2014

Vänstersnurr

Hejsan!

Nu tar jag ett långt sportlov, 24 dagar blir jag borta från skolan!

Morgonen bjöds på trötta ben, seg kropp och velodromträning.Inte det bästa kombinationen hehe. Men det gick ganska bra ändå. Vi började med 4 stycken stegrande sexminutare, för er oinsatta är det en 6-minuters intervall och efter tre minuter på 18 sek/varv tempo ökar man till 17 sek/varv i en minut, sedan 16 sek/varv och avslutas med 15 sek/varv.

Det var riktigt jobbigt! Sedan körde vi en specialare, en 10 minutare med 17 sek/varv tempo. Om man inte höll någonstans mellan 16,80 och 17,20 var man tvungen att fortsätta dra klungan ända tills man kom in där någonstans.
På mitt första försök klarade jag det på ett varv, och på andra försöket tog det två varv.

Avslutningsvis körde vi lite spurter, två och två. Jag hann med tre stycken, och jag vann alla. De första två mot Mateo och den sista mot Hannes Bergström Frisk.

Nu bär det av hemåt Ransta för fem dagar där innan femton dagar på Mallorca!
Throwback från Säfsen i höstas.

torsdag 13 februari 2014

Formtest!

Hej! Nu har jag hämtat mig liiite från passet idag.
Vi skulle köra distanspass ca 3 timmar idag, blev 3,05 aktiv tid enligt Jonatan, och 66 km. Vi stack ut ca 14 och kom hem ca 18.

Man var ju inte jättetaggad att köra när det bokstavligen snöade slask, men det gav sig ett tag in i passet och började snöa riktig snö igen. Vi körde på en asrolig oplogad väg där man var tvungen att hålla sig i ett par hjulspår, det var riktigt kul och utmanande!

Sedan var det vanlig grusväg, och eftersom att jag försov mig i morse och hann inte äta frukost och det inte var nån god mat i skolan hade jag ätit tre mackor innan :-) Kan rekommendera er att aldrig göra det. Blev ifrån åkt av klungan och vid nästa stopp tryckte jag i mig en bar. Det kändes genast bättre och jag kunde gasa på ett tag till.

Efter ca halva passet åkte vi nerför Falu kommuns längsta backe, Baggbo. Det gick riktigt fort nerför, kom enligt klockan upp i 64 km/h i en snöig, spårig nedförsbacke med snön som piskade i ögonen...
Efter det fullkomligt svävade det en kebabtallrik framför mina ögon, och jag var helt slut igen. Saken blev ju inte direkt bättre när vi stannade och såg en skylt att en kebabtallrik kostade 60:- där bredvid.
Som otur (tur) var stannade vi inte och fortsatte.

När Mackan sa att passet inte var någonting jämfört med vad som väntade på Mallorca ville man nästan lägga sig ner i snön och gråta samtidigt som man ville ringa pappa och be honom avboka flygbiljetten. Men som tur (otur?) var gjorde jag inte det.

Ett tag senare tryckte jag i mig en gel från Maxim, riktigt bra grejer! Kände mig start väldigt länge till.
När vi kom fram till Grycksbo fick man välja på att köra direkt hem till Falun eller om man ville cykla ca 20 minuter till. Valde att cykla hem och värma fingrar och tår istället, och jag tycker att det var ett bra val. Var ruskigt slut när jag kom hem, tryckte en påse nötmix och lite blåbärssoppa.

Här kommer lite bilder!

Det började bli mörkt framåt slutet!








onsdag 12 februari 2014

Styrkesexor

Hej! Igår morse var det dags för TC, där vi började med en vanlig åttaminutare med vanlig kadens (ca 90-95) Sedan körde vi sex stycken sexminutare med ca 40-45 kadens, alltså jättetungt. Känslan var bra genom hela passet och det känns riktigt bra att komma igång hårt igen efter sjukdomen.

Idag är det gym på schemat. Har inte gymmat på ett par veckor så det ska bli grymt skönt att koma igång med styrka igen.

Om en vecka sitter vi på planet till Mallorca, ska bli riktigt skönt att få komma till värmen! Där är vi i 15 dagar.

måndag 10 februari 2014

Skolmästerskapen i fel sport

Hej alla.
Idag har jag kört skolmästerskapen, i längdskidor. Mellan cyklisterna och längdskidåkarna. Ni kan ju tänka er hur underlaget var i ca + 4. Inte det bästa, kändes som att åka runt i slask. Usch.

Hur gick det då? Jag tycker att det gick bra, kom inte sist iallafall, och det var nice ;) Hade inget fäste alls och det var en lång uppförsbacke som vi skulle uppför, sedan en lång nedförsbacke som var livsfarlig.
Såhär såg banan ut; Start uppför, platt, uppför, utför, lång uppförsbacke, lång livsfarlig nedförsbacke, ett varv på skidstadion sedan varvade man.

Två varv körde vi, och shit vad jobbigt det var alltså! men det var faktiskt ganska kul. Nu vill man bara ha skolmästerskap i XC mot dem också hehe...


Alla bilder står Mateo för! 





söndag 9 februari 2014

Söndag

Söndag idag igen, har inga speciella planer för dagen förutom att tvätta en cykel. Annars blir det bara att slappa.
Imorgon är det längdskidtävling mellan XC cyklisterna och langdskidåkarna. Kan bara gissa hur det kommer att gå. Vet dock inte om jag ska köra, tror inte att det är så smart att köra så ansträngande kort efter en sjukdom, och jag vill inte bli sjuk igen innan Mallorca.

Bara 10 dagar kvar nu! Längtar sjukt mycket. Fatta att cykla i shorts och t-shirt igen. Åååh, vad skönt det ska bli.

lördag 8 februari 2014

Distans!

Hej! Har nu kommit hem från distanspasset med William. Runt Runn blev det och det var riktigt fint ute! Blå himmel och så tittade solen fram ibland!
Passet var planerat ca 3 timmar, och efter redan 1:50 var vi framme i Ornäs, ca 2 mil kvar till Falun. Vi fortsatte cykla samtidigt som vi funderade ut vart vi skulle köra sedan, för att skrapa ihop 3 timmar. Det visade sig inte behövas eftersom att vi kom fram till en oplogad del på Runnleden, ca 6-7 kilometer med 1,5 decimeter tjock tö. Eftersom att det var + 4 redan när vi stack hemifrån var det säkert + 6-7 vid det där laget.
Det var omöjligt att cykla eftersom att snön var så ting, så vi hade inget annat val än att traska. Det var riktigt jobbigt att släpa på cykeln så långt och man var helt slut när vi kom fram till en väg där de hade plogat. Därifrån var det inte så långt hem.

Passet landade på 3:15 vilket var lagom.