onsdag 23 maj 2012

Andra vinsten i rad!

Idag den 23 Maj var det deltävling 3 i Västmanlands-Cup i Norberg. Det var verkligen varmt ute och det fanns inte en tanke på att inte köra med shorts och t-shirt. Jag körde tre varv som uppvärmning, med det var bara en 1,8 km bana haha! Vi skulle köra 3 varv på tävlingen också, så det var bara att gå ut fullt från start.

Jag fick en dålig start, låg väl ungefär 5:a, fast vi startade ju med p15-16 och 17+ också. Så trea i min klass. Efter ett par hundra meter var det en rejäl lösgrusbacke uppför. Jag låg fortfarande trea bakom Edwin och Alvin Bauer. Jag såg att Edwin hade fått en lucka på ett par meter till Alvin, så jag körde om honom och körde upp till Edwin. Men jag hade en bra fart så ville inte sakta ner, så jag körde om Edwin också. Jag trodde att han skulle lägga rygg på mig, men han tappade direkt. Det var ju bra för mig.

Det fanns en liten raksträcka som man kunde passa på att dricka på, och efter det så kom den andra och sista backen på banan. Den var inte lika jobbig som den första, och jag körde fullt ut uppför den. Jag kollade bak och såg en kille från 15-16 inte så långt bakom mig och jag lät honom komma och lägga rygg på mig.

Andra och varvet var väl ungefär lika dramatiskt som det första, bara att jag drog ifrån Edwin lite mer. På tredje varvet släppte jag förbi André som kör i p15-16 och lät han komma imål före mig.

Jag är nöjd med loppet och ökar min ledning i Västmanlands-Cup. Första deltävlingen i Fagersta, LVG, vann jag, andra, i Kungsör, kom jag tvåa bakom Edwin, så jag är glad att jag vann igen, andra tävlingen i rad nu! Är i form iår!!

/Erik

söndag 20 maj 2012

Västerås XC

I Lördags (igår) var det dags för vår egen tävling i Rocklundaskogen. Jag älskar den banan, med väldigt mycket teknik och hyfsat mycket backar. Det var också den första tävlingen för min 5-årige kusin som fick lov att tävla med pojkarna 8-11 år. Hon kom ju självklart sist av dem, fast hon vann ju av tjejerna, så hon var jätteglad ändå + att hon fick stå högst upp på pallen! Hon var nog den som fick flest applåder!  (Foto Micke Lindgren)                                                                                     (Foto Micke Lindgren)

Kl. 12.06 var det dags för min start, vi startade med damer 40 år tror jag. Vi var väl ungefär 8-10 i min klass, och jag fick en jättebra start! Jag tog ledningen fram till första backen då jag lät Jack Kok från Södertälje köra om så jag kunde ligga rygg på honom. Han drog iväg lite, fast jag var snart i rygg på honom. Efter ett tag, när vi nästan var vid Villa-Utsikten, fick Jack punktering och jag körde om. I uppförsbacken såg jag att Edwin bara var ungefär 10 sekunder efter mig, kanske mindre. Men jag körde på och brydde mig inte om honom. Jag tror att han sackade efter lite och in på andra varvet såg jag honom inte, inte nån annan heller. Men jag körde på i min takt runt andra varvet också och tillslut var jag på målrakan. Jag gasade in i mål med en säker förstaplats. Efter några minuter ser jag Jonathan Lindgren komma springande med punka. Efter honom kom Edwin i en rasande fart och försökte komma om. Men Jonathan vann av dem med en hundradel ungefär. Synd för Edwin. Kim vann sin klass med en överlägsen seger över Herman Larsson från Spårvägen Cykel.

Jag tycker att det är en riktigt rolig bana (trots att många fick punka, fattar inte hur de lyckas?) och att vi hade fixat en riktigt bra tävling! Det var synd att det inte kom fler, fast många åkte väl ner till Skövde för att cykla Långa Billingeracet.

//Erik

torsdag 17 maj 2012

Gävle Ungdoms-Cup

Hej!

Idag var det Gävle Ungdoms-Cup. Det är tre tävlingar på en dag. Det är sjukt jobbigt och två timmar mellan starterna. Första starten gick tjugo över tio. Vi var 7 stycken som startade i min klass + en i flickor 15-16. Vi skulle köra två varv på en 3 kilometers bana. Det var olika banor på olika lopp. Först var den svåraste, med bara lera och backar. Det är en asjobbig backe i början där han som vann drog ifrån. Men jag hade placeringen bakom honom och jagade ikapp honom. I en av de värsta lerpölarna fick han problem och jag drog om. Han var i rygg resten av varvet, fast sen drog han ifrån i backen igen på andra varvet. På andra varvet tappade jag också kedjan två gånger, fast som tur var kom inte trean ikapp mig. jag gick imål som 2:a och jag var ganska nöjd med det. Andra starten klockan tjugo över tolv var lika dramatisk ibörjan. Ettan drog i backen och jag kom ifatt honom senare. Vi låg tätt och slösade inte krafter. Trean var långt bak. Jag trodde att han skulle dra i backen igen, fast det gjorde han inte. Jag hängde med på det mesta av varvet till en kort, brant backe. Där ryckte han och jag var inte beredd på det. Jag kom tvåa andra loppet också.

Inför tredje starten fick jag en plötslig huvudverk och mådde illa. Jag fick en ipren och en alvedon av Norbergs CK och efter en stund vart det bättre. Men jag ville inte gå ut lika hårt det här loppet, om jag skulle få tillbaka huvudverken och illamåendet. Istället för att ligga bakom ettan lade jag mig bakom Jonathan Lindgren. Efter ett tag lät han mig gå upp och dra. Jag drog mestadelen av andra varvet också. Fast på ett stenigt parti råkade jag ramla och tappade kedjan. Jag släppte förbi honom och körde för mig själv resten och gick i mål som trea och tvåa totalt. Jag är väldigt nöjd med andraplatsen! Det har blivit en vana att komma tvåa nu, inte bra...

//Erik

onsdag 16 maj 2012

Eskilstuna XC

I lördags var det dags för Eskilstuna XC! Det var en riktigt rolig och lerig bana. vi skulle köra två varv på banan som var ungefär 6 kilometer tror jag? aja, jag fick en bra start och Lade mig efter Edwin. I en lerpöl fick han problem och jag körde om honom. det tog inte så lång tid för honom att fixa det och han och Alvin från Norberg låg rygg på mig. Men i den första backen drog jag och de hann inte med. Sen vid ett riktigt lreigt parti lyckades jag ramla. Men Alvin och Edwin tog inte in på mig, och det var ju bra! inför andra varvet hade Alvin dragit ifrån Edwin och han jagade mig. Jag hade honom på ett jämt avstånd enda till ett stenigt parti där jag ryckte lite. han sackade efter och jag tog det lite lugnare. När jag kom till den sista uppförsbacken när det var 250 meter kvar till mål var Alvin 3 meter bakom mig! Hur kom han dit? aja, jag tog i för kung och fosterland och han tog inte in på mig längre. det var bara en nedförsbacke kvar och jag trampade i den för att köra fortare. Och sen spurtade jag på målrakan och jag kom 22 sekunder efter mig. Han måste ha tappat rejält  de sista 250 meterna. Jack Kok vann med 5:16 minuter över mig, och han var överlägsen. Edwin slutade på en femte plats och Kim kom Tvåa i 15-16 bakom Herman Larsson Från Spårvägen. Mats kom på en tredje flats och Marie vann sin klass. Nån av tvillingarna Wallinder kom trea i 11-12 klassen. Det var en kul tävling och jag längtar till på torsdag då det är Gävle Ungdomscup.

Kungsör

I onsdags var det dags för Västmanlands cup igen. Då var det riktigt lerigt och blött men jag slutade på en andra plats bakom Edwin Nerén!

Västmanlands Cup

förra söndagen drog Västmanlands cup igång igen! Kul! det var en landsvägstävling i Fagersta och vi skulle cykla 15 minuter + 2 varv. Det var en stökig bana med mycket kurvor och en pytteliten backe. Jag låg trea i starten fast jag körde om en tjej och låg på rulle bakom Mike ett par varv innan jag gick upp och drog. Jag drog ifrån Mike och jag varvade alla utom honom, till och med trean varvade jag, och vissa varvade jag 4-5 gånger! Jag vann iallafall med 38 sekunder och tog ledningen i Västmanlands cup. Olyckligt vis ramlade Henke i 15-q6 klassen och bröt handleden! stackarn! hoppas att han kan cykla snart igen! Kim vann också med ungeför 40 sekunder.

Kringelloppet

För ett par helger sen var det årets första tävling, Kringelloppet i Södertälje. det var en backig 5 kilometers bana som var väldigt jobbig. Jag fick en ganska dålig start fast jag jobbade mig upp till en tredjeplats efter första backen. Jack Kok och Felix Nisell hade redan dragit ifrån. Jag försökte förgäves jaga ikapp dem. det var en dålig idé för jag blev slut i benen efter ett och ett kalvt varv. Edwin hade ryckt ifrån Anton Olstam och tog in på mig. Jag lät honom komma ikapp, och jag lät han dra. jag hängde med ett tag, fast tillslut var jag tvungen att släppa. Jag tog mig iallafall imål på en 4:de plats med över en minut till 5:an. Jag är ganska nöjd med den placeringen, det var ju ändå första tävlingen!