lördag 10 januari 2015

Formtest igår och dödspass idag.

Hejhejjjj

Ligger utslagen i soffan efter två hårda och kalla distanspass i rad. Igår var det formtest, med det menas att de skulle kolla hur våran form är, hur vi ligger till och om vi kommer orka med all cykling på Mallorca om en knapp månad. Rundan vi åkte kallas Oxbergsrundan och för er som är lite bekanta i Faluormådet så går den: Gamla Fruns väg till Grycksbo, Oxberg, Solarvet, Sågmyra, Grycksbo sedan tillbaka till Falun. Körde samma runda förra året, och HÄR kan ni läsa om hur det gick.

Gick grymt mycket bättre i år, och jag körde på hur bra som helst och hade årets ben. Det fanns fem stycken segment som vi skulle trycka på lite vid, och det gick grymt bra för mig. 


Började bli kallare framåt slutet och sista timmen hade tårna frusit bort och fingrarna höll på att dö en långsam död också. I Grycksbo igen körde vi grysvägar till Österå. På de grusvägarna hetsade jag lite och fick med mig Jack så vi körde ifrån de andra ut till asfaltsvägen, men väntade där. Därifrån var det ca 9 km hem som vi tog det lugnt på. Var hemma igen med mycket krafter kvar i benen fast utan känsel i tår och fingrar. Fick nästan precis 3 timmar på klockan och 67 km. Började med -3 grader men var -12 på slutet.

Idag stod det återigen distans på schemat, vi hade samlat ihop några killar som skulle köra. Ingen av oss hade förberett någon runda så det fick bli samma som igår, fast åt andra hållet. Benen var, som förståeligt, ganska sega till en början, men efter en mil ungefär släppte det. Det var kallare idag, -9 grader när vi startade så tårna började jag frysa om efter 1 timme redan. Fingrarna också, men de är lite lättare att hålla varma.
Modell: Nator
Photocred: Nator
(Snodde bilden från hans snapchat)

När vi kom till Sågmyra var det skönt att starta dagens längsta klättring, för att få igång blodcirkulationen lite. Tårna blev dock inte varmare, men resten av kroppen blev det, ända tills vi började köra utför, då försvann värmen igen. Vid det här laget var det ca 25 km hem och hela fötterna domnade bort av kyla. La i värmepåsar i handskarna för att se om de hjälpte, men de fungerade inte som de skulle... tyvärr fick jag köra med bortdomnade fötter och händer hela vägen hem. Från Sågmyra var det dessutom snöstorm hela vägen hem som bara blev värre och värre. Ganska snart började det sväva tallrikar med korvstroganoff framför en. Jag var inte väggad, bara stelfrusen och såg ingenting pga snön. Räknade ner varenda kilometer det var hem.

Kom hem, även idag med krafter kvar i benen, men inte i resten av kroppen... Intog genast en plats i soffan med sällskap av Ben och Jerry framför Prison Break..

Imorgon är det vila, som jag ska njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar