söndag 29 juni 2014

Grymma stigar i Skultuna

Hallå, idag hade jag och Kim Viklund bestämt att vi skulle sticka till Skultuna och cykla, vi hade sett några grymma bilder på nybyggda stigar därifrån. Vi skulle mötas där runt 3 så jag cyklade hemifrån strax efter 2. Hade medvind nästan hela vägen så jag kunde ligga i 30 km/h i snitt utan att anstränga mig.Väl i Skultuna letade vi lite efter banan, men tillslut hittade vi några stigar. Helt sjukt hur mycket de har ansträngt sig där, arbetet på banorna var grymt. Många, roliga spångar, "the big jump" och byggda velodromkurvor.
Det ända dåliga var väl att de inte hade en rundbana med alla de där grejerna i, istället hade de gjort sakerna utanför den uppritade MTB-slingan.
Men vi körde på fram och tillbaka  i någon timme och även ett par varv på rundbanan.Sedan bestämde vi oss för att dra tillbaka hemåt och jag hängde med honom in till Västerås i medvinden.

Riktigt roligt pass och nästan 3 timmar i sadeln.

6 kommentarer:

 1. Ser grymt kul ut, cyklade nästan förbi ransta när jag cyklade mot sevalla.

  SvaraRadera
 2. Hej kul att ni gillar banan!!!
  Kan väl säga att de ligger väll någon timme i tänk o ordningställande av banan o ramperna.
  Banan är laggd som en rundslinga o ramper o dylikt ligger med i denna. Tyvärr räcker inte tid o ork till att skylta upp banan, men de kommer. Tanken är röd slinga huvudspår svart utgår från den röda o gör utstick o tillbaka igen. Vid träningar kan man rulla med barnen på röda slingan o dom som vill ha de tuffare kör svart o möter upp gruppen igen efter fullföljd svartsträcka. Skyltning kommer vill ni ha guidning o banvisning? Hojta så fixar vi de Mvh Mats (skultuna mountainbike)
  Välkomna åter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats! Förstår att ni har jobbat mycket, jag och min familj har lagt en del tid på att få till en grym bana ute i Ransta också.
   Det blir nog ännu bättre med skyltar så man får lite bättre flyt runt banan hos er :)

   Vi kan höra av oss på FB (Skultuna Mountainbike) nästa gång vi kommer!

   /Erik

   Radera
 3. De låter kanon!! Fina bilder på din blogg.
  Kom o cykla så mycket ni orkar! Hojta gärna när ni är på g mvh Mats

  SvaraRadera
 4. Hej! Hittade in på ditt blogginlägg om mtb i Skultuna och nu blev vi sugna på att åka dit och testa dessa spår. Men hur hittar vi till dem? Har försökt googla men hittar väldigt lite om dessa spår och ännu mindre var de ligger exakt. Tacksam för hjälp 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Om du kommer från Västerås-hållet så kör du förbi Ica i Skultuna sedan svänger höger i korsningen mot Haraker/Sala. Sväng sedan in höger på Tibblevägen och längre in på den finns en parkering och spåren ska finnas skyltade därifrån. :)

   /Erik

   Radera