Om mig:

Om ni inte har följt mig här så länge och inte har en aning om vem jag är så kan jag presentera mig lite kort här:

Jag heter Erik Åkesson och tävlar i Mountainbike. Jag är 26 år gammal och bor i Falun och har våren 2021 tagit examen från Högskolan Dalarna med en Fil. Kand. inom Idrotts- och Hälsovetenskap.

Jag har tävlat för Västerås CK mellan 2006 och 2016 och har "cykeltävlat" sedan 2001. Har även några andra sporter bakom mig, men nu är det cykel som gäller för hela slanten.

Inför säsongen 2017 fick jag möjligheten att börja tävla för Cykloteket Racing Team och har sedan dess kört i det laget och har under tiden tagit stora steg framåt i mitt tävlande. Fokus har legat på långlopp och Långloppscupen i synnerhet, men har även kört lite XCO tävlingar och även ett par Cyklocrosstävlingar.
Inför säsongen 2020 bytte laget namn till KIA Cycling Team, eller KCT. 2023 växer laget med ytterligare cyklister och byter namn till Team Vostroblock Evolite Cycling.

Hösten 2019 fick jag även äran att bli en av 12 cyklister som blir uttagna i Dala Sports Academy Elit, tillsammans med ett gäng grymma cyklister i olika dicipliner. Dessutom kommer jag börja arbeta närmare med en tränare, och inte vilken tränare som helst utan Fredrik Ericsson. Fredrik driver företaget Toppfysik och är en av två tränare hos Dala Sports Academy, tillsammans med en till grym tränare och cyklist, Adrian Hörnqvist.

Inför 2020 fick jag möjligheten att, vid sidan av min tränarutbildning på Högskolan, arbeta som cykeltränare på Toppfysik. Denna erfarenhet är en fantastisk möjlighet för mig där jag kan kombinera det teoretiska lärandet på Högskolan med praktiskt tränarskap via Toppfysik. Är du intresserad av att anställa mig eller någon av mina kollegor, Fredrik, Linn eller Peter som tränare? Skicka ett mail till info@toppfysik.nu eller erik.akesson@toppfysik.nu.

Jag har dessutom sedan hösten 2020 tagit anställning på Sveriges enda velodrom, där jag arbetar som instruktör minst en kväll i veckan. Detta är en fantastisk möjlighet att knyta fler kontakter med cyklister, samtidigt som jag utvecklar min egen kunskapsbank.

Vintern 2022 blev jag anställd på Hagströmska Gymnasiet här i Falun, där jag arbetar på halvtid tillsammans med mina kollegor Marcus Johansson och Peter Vingstedt. Hagströmska är en fantastiskt bra arbetsplats då jag hela tiden får utveckla mina kunskaper, tränar- och ledarskapsförmågor.


Det var allt här, och jag hoppas att ni vill följa mig här på bloggen i framtiden. Dessutom bloggar jag direkt på langloppscupen.se där ni kan läsa mina tävlingsrapporter.

Annars kan ni följa mig på några sociala medier:

Instagram: erik_akessson (notera 3 st s)

Facebook: Erik Åkesson

Strava: Erik Åkesson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar