VM i Hafjell

Hej där, nu var det ett tag sedan sist.

Förra onsdagen stack vi till Hafjell för att kolla på mountainbike VM. Vi kom dit ganska sent, så vi hann inte göra så mycket då.

På torsdagen åkte vi ner till Lillehammer för att kolla lite på Trials-VM som gör samtidigt. Det var grymt att se vad de kan göra med en cykel!

På eftermiddagen var det dags för junior VM i Hafjell. I herrklassen körde Max Wiklund Hellstadius, Martin Setterberg och Robin Thyrstedt. Max slutade på en 37 plats från att ha legat 80 på första varvet, Martin på en 48 plats och Robin på en 80 plats pga krasch och sen blev han avplockad. Vann gjorde dansken Simon Andreassen utklassat.

På kvällen stack jag, Wille och Mateo ut och rullade Masters-VM banan som jag körde i somras också, med Tommy O. Nu var den mycket bättre.

Fredagen. Dags för damer och herrar u23. Vi tog en cykeltur från Nordseter (där vi bodde) över fjällen till Hafjelltoppen. Sedan en DH-bana ner.
I Damernas u23 ställde Jenny Rissveds upp. Hon fick en bra start och låg trea. Sedan drog hon på sig en rejäl krasch så hon fick bryta. Tråkigt, för hon var en medaljchans. I herrarnas ställde Axel Lindh och Emil Linde upp. Emil kände sig tyvärr sjuk så han bröt också loppet. Men Axel gjorde en grym insats och blev 22:a.

På kvällen körde vi banan ett par varv, riktigt kul och jobbig bana.

Lördag. Damer och Herrar elit, dvs Kajsa Snihs, Emil Lindgren, Matthias Wengelin och Calle Friberg. Kajsa gjorde ett bra lopp och landade på runt 40. Emil låg 4 när han varvade in på andra varet men fick punka så han droppade ner till en 44:de plats på några sekunder. Han bröt senare loppet. Calle hade en dålig startposition men tog placeringar hela tiden innan han fick dubbelpunka och även han bröt. Wengan körde bra och låg top 20 första varvet men slutade på en 35:te plats.

Vinnaren, Julien Absalon, Frankrike
Trean, Marco A Fontana, Italien
Matthias Wengelin

Söndagen.
Dags för Downhill finalerna! i damklassen blev det trippelt engelskt och i herrklassen blev det dubbelt engelskt, genom Gee Atherton och Josh "Ratboy" Bryceland. Trea australiensaren Troy Brosnan. Josh skulle väl egentligen ha vunnit men han hoppade för långt på sista hoppet och bröt foten men rullade imål utan att trampa 0,4 sek efter Gee. Det mest imponerande loppet stod Neko Mulalley, USA, för. Han körde av kedjan i starten så han körde utan att kunna trampa in på en fjärdeplats.

Sedan helgen har jag krigat mot en förkylning så har inte kunnat träna något. Idag känns det bättre så ska ut och rulla lite för att se hur det känns inför helgernas SWE-cup i Jönköping och Hjo.