torsdag 6 oktober 2016

Off season!

Halloj!

Västgötaloppet den 26 september var ju årets sista tävling och sedan dess har det inte spenderats alltför mycket tid på cykeln.

Off season är här och det innebär några lugnare veckor av cykeln och träningspass mest för att hålla igång kroppen lite. Jag började off season med en vilodag följt av två dagar med lättare löpning, cirkus 5 kilometer om dagen. Galet mycket träningsvärk bara av det, speciellt i vaderna och baksida lår.

Därefter, i torsdags för en vecka sedan, var det den sista klubbträningen där vi först körde lite på en rundbana och avslutade med en tre-lagsstafett där mitt lag gick vinnande ur striden!

Sista klubbträningen följdes sedan upp av det årliga avslutningslägret uppe i Säfsen som lockade nästan 100 stycken barn och ungdomar från klubben. På lördagen stack jag, Jacob, Henke och Kalle Morberg ut på ett lite längre och hårdare pass än de andra grupperna. Jag hade gjort en liten ruttplan fram till lunch, som vi följde hyfsat bra. det innebar en del höjdmeter och ca 38 kilometer. För att göra dagen lite jobbig och för att ta vara på de backar som finns där (är inte så bortskämda med höjdmeter här i Västmanland) så körde jag tröskelintervaller/KOM-jakt uppför backarna.

Vid lunch samlades alla grupper vid Lisjön för att grilla hamburgare och samla energi inför andra halvan av dagen. Efter lunch tog min lilla grupp sällskap av de näst snabbaste, eftersom vi skulle ha et "Inofficiellt KM" uppför Simonsberget/Mastbacken, som är lite mer än 200 höjdmeter och drygt 2,5km lång. Sista 100 höjdmeterna är lagda sista 800 meterna så det brantar på rejält på slutet. Väl uppe belönades vi med en grym utsikt som alltid, och 70,6km/h utför, så allt slit var värt det! Och vad gäller KM, så tog jag hem det före Kalle och sedan Jacob tror jag. Vid det här laget var nog de flesta rätt trötta så vi körde endast sista delen av Kyrkstigen sedan raka vägen tillbaka till stugbyn. Var tvungen att skarva i 20 minuter för att få ihop 4 timmar, och det blev strax över 1400 höjdmeter. perfekt!


På söndagen sedan fick vi även med oss Isak Morberg och Simon Magnusson, två lite yngre killar som ofta är med ute och tävlar som visar fina resultat på tävlingarna i deras klasser. Vi hittade en fin vandringsled som ingen av oss cyklat förut som var riktigt fin på vissa ställen och lite teknisk svår på andra. Vi kom iallafall ut på en stig vi mer än väl kände igen och fortsatte bort mot Råbergsbacken/mördarbacken. På toppen fick vi i oss lite energi innan vi fortsatte bort mot toppen av slalombackarna och med Vargspåret, en fin downhillled som tyvärr hade många bromsspår och vattenrännor i sig nu då säsongen är slut. Men kul var det. Väl nere kände sig Kalle, Isak och Simon nöjda och cyklade hemåt medan vi andra tre cyklade upp igen och tog en annan downhillbana ner, Solbergs-Greta. En riktigt rolig bana faktiskt, även med XC-hoj och sadeln i röven. Kom ner iallfall, och då var Henke nöjd medan jag och Jacob cyklade upp åter en gång. höjdmeter, höjdmeter. Körde ner samma Solbergs-Greta igen och lyckades faktiskt med at ta KOM! Galet haha. Därefter cyklade vi också tillbaka. Men pappa hade stuckit ut på en sväng till, upp till Österhöjden för att kolla på utsikten. Körde ikapp honom och Johanna som satt uppe vid utkiksplatsen. Sedan körde vi tillsammans nedför Säfsens roligaste stig och sedan tillbaka till stugbyn. Blev dryga 1100 höjdmeter under detta pass, så det var king.


I måndagskväll va jag med på ett cirkelpass med stretching uppe i gymnastiksalen, skönt det.

I tisdags fick jag lite feeling och stack ut och sprang. Kändes bra så jag lunkade på i hela 12 kilometer (1:07h) innan jag var hemma igen. Ingen big deal, men det längsta jag någonsin sprungit utan att stanna, som den cyklist jag är. Men som sagt, ingen biggie.

Igår hade jag stockar som ben efter löpningen, men ville ändå röra lite på mig så åkte in till Västerås och var med crossarna på deras 4x3varv intervaller på Kallecrossen. Stumma ben men lyckades ändå dra längsta strået varje intervall. Galet jobbigt var det iallafall.

Även i morse fick jag lite feeling att springa, så stack ut på en runda som även den blev över en mil. 11km dörr till dörr på tiden 58 minuter, och 52min/milen. Bra tempo på trötta ben och oerfaren löpare alltså.

Allt som allt en bra start på off season med lite mindre träning än vanligt och mer löpning på en vecka än jag sprungit hittills i år.

Hörs väl om ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar