måndag 20 februari 2017

Testat banan för etapp 2

Hej!

Idag planerade vi att möta upp Axel Lindh, Wengelin, Erik Gunnarsson, Emil Linde och Linn Gustafzzon i Lefkara för att tillsammans göra igenom banan för etapp 2. De har kört förut så de hittade bra, så det var perfekt. Vi cyklade iväg 9:30 från lägenheten i Tochni och igenom Skarniou och sedan började klättringen till Lefkara.

Efter 15 kilometer, 55 minuter och strax över 600 höjdmeter var vi framme i byn och träffade på de andra. Känslan var dieselmotor, hade riktigt sega ben men inte för sega, men inte heller sprättiga för att vilja hänga på grabbarna. Efter en timme ungefär och över 600 höjdmeter till var vi uppe på banans högsta punkt, 1243 meter över havet enligt garmin.


Nu bar det nerför på grymt roliga och steniga singletracks i 10tals minuter. Erik och Emil stod för varsin punka för dagen, dock ingen mer efter dem så det var skönt. Inte heller någon punka för mig eller Isak än, så vi har klarat oss bra dessa tre dagar utan missöden.


Vi fortsatte nerför en bit tills det blev grusvägar i kuperande terräng, dock mestadels utför vilket var skönt. Kommer dock att bli riktigt slitsamt på dem under tävlingen, för det kommer att gå undan. Fina grusvägar med extremt många skarpa kurvor hela vägen bort till Lefkara-dammen. Känslan i benen var hela tiden dieselmotor, inte tokdåliga som de kan vara, men inte heller så bra så det är underbart kul att cykla. Tror dock att en av anledningarna till detta är att Isak glömde att ta med sig energi idag, så han fick en banan av mig, och jag hade endast en bar till som vi åt upp redan i Lefkara när vi träffade de andra.

Från dammen och upp till start och målbyn Lefkara var det 7-8 kilometer och över 300 höjdmeter till. Kroppen sa till huvudet att köra lugnt istället för att hänga på i Wengelin och Axels tempo, vilket jag tror var smart. Jag och Linn tog det lite lugnare upp till byn, där vi sa hejdå till det gänget och jag och Isak styrde styrena ner mot Skarniou och Tochni igen. Blev lite kyligt när vi låg i 60km/h utför i de 10 minuter det tog ner till Skarniou. Sedan körde vi lugnt de 7 återstående kilometerna tillbaka till lägenheten.Passet landade på 4:30h, 85km och 2400höjdmeter med endast en bar och en flaska sportdryck. Imorgon och på onsdag blir det lite lugnare innan tävlingarna drar igång på torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar