onsdag 22 februari 2017

Imorgon börjar tävlingarna...

Halloj!

Gårdagen spenderades stor del i solstolen och stekte på, tror även nu att både jag och Isak slumrade till en sekund eller två. Riktigt skönt på förmiddagen iallafall, för efter lunch kom molnen fram. Gårdagen var en vilodag vilket var väldigt skönt. Det enda nyttiga vi gjorde var en 30 minuters löptur  (4,4km, 157hm) och en 11 minuter lång bålstabilitet, sjukt jobbigt. Sedan tog vi det lugnt i princip resten av kvällen och somnade inte långt efter 21.Idag fick vi skjuts upp till Lefkara via Skarinou där vi hämtade ut nummerlapparna inför tävlingarna. Träffade på Tommy och hans bror där och tog sällskap efter det. Starten på prologbanan som vi skulle testköra idag gick på en bergstopp strax ovanför Lefkara by. Så vi rullade upp till starten. Banan är ca 14 kilometer lång med endast 150 höjdmeter och runt 600 fallmeter, så det går i princip bara utför till målet i Skarinou. Det börjar med en ganska oförlåtande singletrack i ett par minuter tills man kommer ner till Lefkara igen, där kör vi genom byn i små gränder, skithäftigt. Sedan bär det uppför i några minuter innan det sjukaste på banan börjar. Brandvägar nerför med rullstenar och feldoserade kurvor kommer göra det hela väldigt intressant och utslagsgivande. Tacka gudarna att man startar en och en med en minuts mellanrum. Efter ca 9 kilometer och sjuka utförslöpor på grusvägar, brandvägar och singletracks kommer man och kör över Lefkara-dammen. Häftig känsla att köra där uppe.

Efter dammen följer 5 kilometer grusvägar, men låt er inte luras av det. Grusvägarna kan vara riktigt överjävligt spåriga och riktigt lösa på sina ställen, med rätt svåra kurvor i hög fart. Kommer som sagt bli riktigt intressant imorgon, och jag startar 13:52 lokal tid, alltså 12:52 svensk tid om ni vill skänka en extra tanke på mig just då och ca 20-25 minuter till. Isak startar 13:56 så ni kanske kan tänka lite på honom också, det är dock inte lika viktigt ;)

Idag testade vi som sagt banan, cyklade upp de ca 6-700 höjdmeterna upp till Lefkara igen från Skarinou. Väl där uppe käkade vi lunch, innan jag och Tommy cyklade upp till starten igen för att köra igenom banan en andra gång. Isak tog asfalten ner, han ville inte köra för mycket dagen innan. Efter en andra gång genom banan kändes det hela lite bättre och vi cyklade hem till Tochni igen och fick runt 52 kilometer, 2:45h och 1300 höjdmeter. "Perfekt" rullpass dagen innan tävlingar.

Återkommer imorgon om jag överlever nerförslöporna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar