söndag 17 november 2013

CX-SM och Sweden Bike Expo

Igår var vi som sagt på cyklocross SM på Djurgården i Stockholm. Banan var ca 3,5 km lång och väldigt publikvänlig. Det var nog den största publiken jag har sett på någon tävling i Sverige. Har en liten aning om att det var damernas lopp som lockade mest, där OS silvermedaljören och världsmästaren i triathlon Lisa Nordén mötte Emma Johansson, rankad etta i världen i landsväg och OS silvermedaljör i Peking. Jenny Rissveds, Europamästare i XCE var också med. Så det var ett starkt startfält.

Vann gjorde Emma framför Angelica Edvardsson och Åsa Erlandsson. Fyra kom Jenny, femma Kajsa Snihs, sexa Lisa Nordén.

Herrarnas lopp då. Jag trodde Wengelin skulle vinna över Emil i en spurtduell, sen Calle Friberg några meter bakom, det var blev omvänt. Friberg vann överlägset med över en minut över Emil som spurtade ner Wengan. Calle hade stora chanser att vinna redan från start, eftersom att Wengan startade väldigt långt bak, och startade Emil sist. Fyra blev Cross Karlsson från Göteborg och femma (1:a i U23) Martin Eriksson.

När herrarna gått i mål åkte vi vidare mot Kista för att gå runt ett par timmar inne på cykelmässan. Det var riktigt roligt och snacka med massa folk som har samma intresse samt titta omkring på roliga cyklar. Cykeln som Nino Schurter vann VM på var uppställd, det var fränt.
Jag och Kim testade också en tandemcykel, elcykel och paracykel som var riktigt roligt.
Fick med mig några gels och bars hem.
Vad gör du, August?

Ninos världsmästarhoj

Jenny bunnyhopar över springhindren

Andra springer, här Angelica Edvardsson och Åsa Erlandsson
Öijer kör på

David fokuserar

Emma Johansson hoppar

Damernas start

Damernas start

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar