torsdag 25 juli 2013

SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2013

Hej.

Jag har inte skrivit här på jättelänge eftersom att jag var tvungen att lämna in min skoldator i juni och inte haft så bra tillfällen att skriva. Efter mitt senaste inlägg "Kringelloppet" har jag hunnit med några fler tävlingar, Borlänge Tour, lilla loop, lilla mörksuggan, några träningstävlingar. Men de tänker jag inte skriva om här.

SM alltså.
SM iår var i Södertälje. Vi åkte dit i fredags och körde banorna några gånger, sedan på lördagen var det dags för Juniorerna och elit att köra. Västerås CK hade en junior på startlinjen, Kim Viklund som gjorde ett jättebra lopp och slutade på en femteplats med en punktering i bagaget. Junisarna körde 5 varv på den 4,5 km långa banan.
I elitklassen vann Matthias Wengelin, han ledde från start till mål på deras 7 varv. I damklassen vann Jenny Rissveds före Kajsa Snihs.

XCO-
På söndagen var det dags för oss att cykla, vi skulle köra 4x4,5 km. alltså 18 kilometer. Västerås hade 6 killar på startlinjen i p15-16, men oturligt nog vurpade Jakob H och kunde inte fullfölja. Albin hade kanske inte heller världens bästa dag och slutade på en 16 plats, 1,18 min efter mig som kom 15. Jag var nöjd eftersom att jag hade satsat på top 15 och för att jag kom före Albin. Bäst körde Henrik som körde sig in på en 7de plats. Jag och Albin låg ganska jämt varje varv, fast jag låg ca 10-12 sek före honom. men på sista varvet hade det ökat till 20 sek och jag vann över honom med 1 min och 18 sek :) Henrik, jag och Elbin tog hem en silvermedalj i lagtävlingen, 3 minuter bakom Spårvägen som tog guldet :) Om Jakob inte hade brutit skulle han, Edwin och Adam få en bronsmedalj... men sånt händer!

Banan då? Jag tycker inte banan var jätterolig eftersom att jag gillar mer tekniska banor än snabba. Men Södertälje CK hade lyckats bra ändå då det fanns några roliga tekniska partier och mycket upp och ner. de hade lyckats få med ett jätteroligt drop där det var många som sprang nerför, och det var jättemånga som var där och tog kort och filmade. Jättekul!

XCE-
På måndagen var det dags för XCE, eliminering eller sprint som vissa säger. där gick det rent ut sagt skit. Jag vurpade i tidskvalet så var den dagen över. Det var bara Henrik som kom vidare till kvartsfinalen där han åkte ut.
Kvällen innan, när alla var ute och tränade på banan var det en kille i 13-14 år som vurpade rejält och landade med ansiktet på en stock, så han blev hämtad med en helikopter. Men som tur var klarade han sig bra utan något brutet och jag såg honom ett par dagar senare rejält omplåstrad.'
Banan då? helt värdelös. Sprint ska vara på en kort kurvig bana med många hinder. det här var en bana med 3 st kurvor och 3 st hinder varav två av hindren låg i startsträckan. Det sista låg i en uppförsbacke. Jag gillade verkligen inte sprintbanan jämfört med  förra årets eller Borlänges.

STAFETT-
Kl 10 i tisdags var det dags för stafett. VCK var de ända som ställde upp med 4 (!!!) lag. Banan mätte 3,5 km som vi skulle köra ett varv på var.
VCK lag 1= Henrik, Willhelm och Emil
VCK lag 2= Erik, Axel och Albin
VCK lag 3= Edwin, Alexander och Jacob
VCK lag 4= Jakob, Emilia och Adam

Jag har skrivit oss i ordning, jag, Henrik, Edwin och Jakob startade först, sen Willhelm och dem sen Emil och de på sista sträckan.
Jag fik starta i tredje startled (!!??) och fick en värdelös start. jag råkade köra in e ens bakhjul, sen fick jag in Selmas fot i mitt bakhjul, så vi två var de sista som kom iväg. Men jag körde upp mig ganska bra och hårt, tränge ut de jag körde om t.ex. Tillsist körde jag om Edwin och låg bara några meter bakom Henrik sen åkte mitt bakhjul ner i en liten grop så Edwin körde om igen. jag växlade till Axel Zetterberg som körde på fint och växlade sedan till Albin. Albin körde om flera stycken så vi slutade på en 12 plats i totalen.

En film på vår start och Jakobs krasch, en film när jag kör i SM-droppet och en film på eliten nerför Droppet. Jag körde samma väg som Calle Friberg, som ligger 2:a.

Jag kommer med massa bilder senare i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar