tisdag 21 april 2015

Norge

Hallå!

I helgen som var åkte jag tillsammans med Tommy Olsson till Ås i Norge för att vara med på ett Meridaläger och lära känna Meridaåkarna i Norge. Vi stack i fredags eftermiddag och mötte upp Emil Linde, Ted Pettersson och Jonathan Dahnberg i Töckfors för middag. Sedan åkte vi sista timmen i Norge. Väl framme så kollade vi runt lite på gården, mötte upp Petter Holmegård och provcyklade lite i deras teknikbana. Väldigt fin!

I Lördags var det samling kl 9 för information och sedan rullade vi iväg för ett intervallpass i Dröbak. Vi körde tre stycken intervaller a´la ca 10 minuter var, på en rundbana. Första intervallen gick grymt, orkade hänga med Emil Linde, Adam Gustafsson och Simon Johansson. Andra intervallen tappade jag och Simon de två andra men vi körde hårt själva ändå. Sista intervallen körde jag med Simon på hjul hela varvet. Sedan rullade vi hem ca 15 minuter och käkade lunch innan det var dags för teknikträning.

Den delades in i fem sektioner, Pumptrack, rockgarden, teknisk stig med tighta kurvor, hopp och till sist dropp. Det var väldigt roligt att leka av sig lite, trots en krasch i stenkistan. Det var en grymt fin bana de hade gjort, länk till en film från den hittar ni HÄR.

På kvällen var det lite mer information och jag blev förvånad när vi svenskar som var där, jag, Adam, Jonathan och Tommy fick gå fram och berätta om olika saker och tips om träning och kost och liknande samt erfarenheter och mål. De hade förberett några frågor till oss som vi svarade på ut till de 50 norska ungdomarna som satt där och lyssnade. Det var riktigt kul, men lite svårt att höra vad de frågade eftersom att de snackade norska.

På söndagen var det återigen samling kl 9 och då var det dags för fotografering med alla meridaåkare. Sedan ut på distans. Det var en fin runda med mycket stigar, var ute i 3:30 med 3:02 aktivt och 45km. det var ett bra och roligt pass. Sedan kom vi tillbaka till gården, spolade av cyklarna, käkade lunch, packade in i bilarna och åkte iväg hemåt.

Det var ett riktigt lärorikt läger, tack till Merida för inbjudan, det blir fler gånger!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar