onsdag 1 mars 2017

I SWE igen.

Halloj.

Tillbaks i Sverige igen och tillbaka till rutiner, havregrynsgröt och gott kaffe.

Efter 4 av de hittills hårdaste dagarna på cykeln i mitt liv har jag väldigt sliten, både fysiskt och mentalt. Därför har jag valt att ta denna vecka som lugn återhämtningsvecka för att låta kroppen smälta helgens bravader. Idag kändes kroppen helt okej faktiskt, bättre än huvudet som fortfarande är slappt. Efter 2,5 vilodagar hoppade jag kl 18:30 upp på TC:n, för att snurra benen och ta i lite. Hade ingen plan innan utan bestämde mig efter 8 av de 10 uppvärmningsminuterna att köra 4x4, varav första 2 minuterna på varje intervall på tröskel sedan öka och köra max.

Kör aldrig med wattmätare, puls eller kadens utan bara på känsla, vilket jag tänker är bra. Tror inte på att rikta in sig alltför mycket på siffror och jämföra hit och dit med den och den, för det är i själva verket svårt att jämföra sig med någon annan genom siffror då man är olika från person till person. Kör man med siffror tycker jag att man bara ska jämföra med sig själv isåfall.

Hur som helst kändes intervallerna riktigt bra och kontrollerade och det kändes betydligt bättre än vad jag trodde det skulle göra.

Efter fyrorna körde jag 8x1min enbensintervaller för att träna rundtrampet mer. De är faktiskt brutalt jobbiga de också eftersom att man verkligen måste jobba med benet hela vägen runt, det går inte att fuska på något sett där. 4st på varje ben och man var rätt svettig efteråt.

Efter några minuters nedvarvning körde jag 16 min bålövningar, av vilka jag redan nu har lite träningsvärk av, då jag körde några annorlunda övningar än de vanliga jag brukar köra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar