lördag 30 juli 2011

Staterna

Tjenare!

Har inte varit inne på sjuuuukt länge, det är nog för att jag inte har kunnat träna. Iallafall, vi har snart varit borta i 6 veckor (känns inte som det) och vi har hunnit med huuuuuuur mycket som helst. Först var det New York. Får betyget 8/10. Sjukt stort, för många människor för att vara i en stad. Nästan 9 miljoner invånare. Men det var kul där, bra skatespots+parker och det skulle göra asont om man körde gul bil här. Det roligaste i NYC var not Harry Potter Exhibition. Det var en utställning där man såg massor av intresanta Harry Potter föremål.

Nästa resemål var Morristown. Får betyget 5/10. Vi har några vänner som bor där som vi bodde hos en natt.

Efter det var det Washington D.C. 7/10. Vi kollade på Vita Huset, Kapitolium, Washington monumentet, Arlington kyrkogården, Lincoln monumentet och massa andra saker. Vi var vid en skatepark också, den var asskön.
Vi var tvungna att gå upp jättetidigt sista dagen för vi skulle ta flyget till Denver.

I Denver gjorde vi inte så mycket mer än att hyra en bil och käka popcorn. Vi tog bilen till Vail, en ganska känd skidort. Vi stannade där och handlade lite tröjor innan vi åkte vidare till ett hotell där vi skulle sova.

Vi fortsatte genom Klippiga bergen och ut i öknen och senere in i Moab.
Moab får, 12/10. Det var en liten ort, lite mindre än Sala. Över 42 C i skuggan. Vi bodde på ett Best Western hotell som vi har bott på typ 80% av den här resan. Pappa och jag gick till Chile Pepper Bikeshop och hyrde cyklar. På kvällen, när det inte var så varmt, tog vi bilen till Horse thief. Det är en Mountainbiketrail. Den var inte lång alls, men det var jobbit med så hög höjd och när man var förkyld. Det hade blivit mörkt när vi åkte hem.
Nästa dag gick vi upp tidigt och skulle vänta på en buss som skulle ta upp oss till bergen. Det var minst en timmes bilfärd, men det var det värt. Dom första kilometrarna var som vanlig downhill, men sen blev det svårare och stenigare. Jag ramlade på en kaktus, AJ? och vi fick sitta i minst en halvtimme med att dra ut dom största. (Har några kvar fortfarande nu efter 20 dagar)
På kvällen tog vi en till tur, den är gången i Slickrock (förstod namnet efteråt). Men vi tog bara Biketrailen, den 5 kilometer långa. Det var Ebba och jag som cyklade. Det gick inte speciellt fort eftersom att Ebba var med.
Dagen efter bestämde vi oss för att ta långa turen, Slickrock. Det var den klart roligaste turen jag någonsin har cyklat! Vi träffade några andra som vi cyklade med. Dom var fett imponerande av mig (stolt!). Det var bara 2 backar jag inte klarade, MEN jag hade klarat dom om jag hade mig cykel som bara är bakdämpad. Det var oerhört varmt ute.
Dagen efter det åkte vi till Gemini bridges. Det var också en kul runda, men det var mycket sand. sand, sand, sand, HATAR SAND OCH ALLT SOM HAR MED SAND ATT GÖRA! Det blev asfalt hem.
På kvällen stack dom andra till Artches det är några ganska kända ihåliga stenar. Jag tänkte att jag inte behöver se dom eftersom att jag ska ju iallafall dit senare i livet igen.
Sista cykeldagen cyklade vi Slickrock igen. Återigen, Hur kul som helst!
Pappa lämnade in cyklarna kl.1 sen chillade vi bara vil poolen.

Nästa stopp var Grand Canyon. det var fint. Vi såg Elkar (ser ut som rådjur fast med såhäääääääär mycket större horn.) på en parkering (?) Sen skulle vi sova i Williams. På Best Western. Igen.
Dagen efter fortsatte vi till Las Vegas, med ett stopp vid Hooverdammen. Las Vegas får 4/10. Det var för mycket folk. Det var mycket Neon på kvällen. Vi hade ett grymt bra skatespot precis utanför hotellet.'

Los Angeles
L.A, 10/10. Det var riktigt bra i Los Angeles. Hollywood skylten var mäktig, Walk of Fame var coolt för att man såg så många namn som man kände igen. t.e.x, Emma Thompson, Jimi Hendrix, Michael Jackson, Harrison Ford mm. Vi såg också Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watsons hand och fotavtryck!
Sen blev det Stoner Plaza på Stoner Avenue. Det var nog den bästa skatepark jag någonsin har varit i. Fast blev inte där så länge...

Efter L.A körde vi norrut, till San Luis Obispo. 5/10. det fanns inte så mycket att göra där, fanns en liten skatepark, men den var inte så bra.

Dagen efter fortsatte vi ungeför 15-20 miles, det är ungeför 2 mil. Vi skulle på valsafari, och tror ni vi såg några då? JA! Vi såg Blåval och Knölval. Två valar hoppade! 7/10 (skulle ha vart mer om det inte var så kallt på väger tillbaka.)
Efter det fortsatte vi till Monterey. Ebbas mailkompis där på hästtävlingar.
ttttrrrrrrrrrrrrråååååkkkkkkkkkiiiiiiiiiittttttttttttt! 2/10
På kvällen käkade vi mat, sen åkte vi till Davis. (9/10)
Bor hos några vänner här!
Vi har åkt mycket vattenskidor och wakeboard här. Lärde mig också att åka på en skida!
Ett tips, för er som tänkte åka till Davis och skata, gör inte det, sämsta parken ever. fanns inte ens ett rail eller en curb!
Imorron ska vi till San Fransisco, ska vara där tills på tisdag, (Idag är det Lördag) och på Tisdag ska vi hem! Det är dåligt men ändå skönt.

Långinlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar