fredag 12 april 2013

LAHOLM 2013. DEL 2.

Dags att skriva slutet av Laholmlägret:

Dag 3. Tredje dagen var det dags för en långtur. Vi åt frukost som vanligt och Halv 10 stack vi ut på en runda. Till en början körde vi alla tillsammans, men efter ett tag splittrade vi oss och vi som skulle köra längre körde med Lars Svarf och Tony Jacobsson Olstam. Efter några mil splittrade även denna grupp på sig, de som ville köra en kortare väg till Båstad, eller de som ville köra en längre väg. Jag, Henke, Mateo och några fler åkte långa vägen.

Någon mil senare kom vi till en riktigt fin asfaltsväg, med medvind och lite nerförsbacke så då var det bara att gasa på i gruppen! Jag och Henke låg framme och drog hela den sträckan, eftersom att det inte var så jobbigt. Efter ett tag stod det en skylt "Halmstad" och då stannade vi framför an Moské och kollade GPSen lite. enligt alla cykeldatorer hade vi kört 44 kilometer. Vi fortsatte att cykla någon timme och kom fram till en mack, efter det var det en smal cykelbana med lite rötter, som man åkte runt och körde några whips på ;) Sen kom ett samhälle som vi cyklade rakt igenom och vi var tvungna att cykla lite grus.Sen var vi så gott som framme i Båstad. Vi hörde med andra långdistansgruppen, på vilket café de var på, sen cyklade vi dit och fikade. Jag hade känt mig väldigt bra i benen hela vägen, även om vi hade kört mjölksyreträning dagen innan. Inte bara bra i benen, resten av kroppen också.

Vi hade cyklat 82 kilometer när vi var på caféet. Sen cyklade vi bara raka vägen hem till Laholm, vilket var 2 mil. Allt som allt cyklade vi 102,96 kilometer när vi landade på vandrarhemmet. Gott att äta mat när man kom hem! Efter maten var det duschdags och sen lite allmänt kul annan kvällsaktiviteterna. Tror att det var att man skulle ta upp vattenflaskor och mynt från marken och sen var det gå på lina.

Sen kvällsmat och lite mer allmänt skoj.

Dag 4. Vilodag. Gött med lite sovmorgon till 08:30 :-) Frukost, sen bara chilla hela dagen. Vi hängde i rum 3 och hade lite allsång till Henkes gitarrspelande hahah. Sen stack vissa till Halmstad för att shoppa och jag och några fler drog och kollade in skateparken. Vart lite sugen på att köra men hade ingen bräda med mig och var för feg för att fråga haha :/ Sen hem och ha skoj och mat och kvällsaktiviteter.

Dag 5. Backtempodag. Gemensam frukost sen iväg till Hallandsåsen för att cykla uppför den ca 3 kilometer långa backen upp till toppen, där det finns en bensinmack, där målet var. Vi värmde upp i typ 20 minuter till, innan de släppte iväg oss med 30 sekunders mellanrum.Jag startade efter Henke, som startade efter Jakob som startade efter Edwin. Mateo startade efter mig. Alla fick väl till en bra start och fixade fram en bra växel att köra på. Det dröjde knappt en minut innan syran kom.

Växlade ner en växel, men höll samma tempo som tidigare. Sen stumnade det i benen.
Efter några minuter körde jag om 2 stycken som hade startat före mig. Efter ytterligare några minuter kom jag ifatt Jakob och eftersom att man inte får ligga på rulle när det är tempotävlingar så körde jag om honom. Han höll sig några meter bakom mig resten av vägen upp, innan man såg målet, då spurtade han om och jag orkade inte hänga på.

Äntligen var jag uppe och kunde vila lite.vi stod där i kanske 30 minuter innan vi begav oss iväg igen, fortfarande på åsen. Senare blev det väldigt mycket nerför och då fattade jag att vi körde ner igen. (Såklart). Det kom is på ett ställe, alla tog det väldigt lugnt, förutom Anton som gasade på över isen, orädd. Jag hängde väl på och som den MTBare som jag är klarade jag det galant.
Efter en stund kom vi in bakvägen in i Båstad.Vi svischade förbi caféet vi hade fikat å ett par dagar innan och då var det bara 20 kilometer hem.

Passet vart 60 kilometer. På eftermiddagen skulle vi köra partempo den där sträckan vi hade kört lagtempo på. Jag och Henke började köra, 2x3 stycken skulle vi köra. 4 stycken i motvind och 2 i medvind. Fair enough. Vi började i motvinden, där höll vi ca 34-39 i snitt, kommer inte riktigt ihåg då jag inte hade någon klocka. Men i medvinden låg vi ca 46 km/h i snitt, sen var vi ju tvungna att brassa på lite extra när vi körde om sjuklingarna, då kom vi upp i 51 km/h. Det duger. Efter 2 intervaller bytte jag och Anton  partner, så han fick köra lite snabbare med Henke och jag körde resten av sträckorna med Erik Bergström Frisk  från Fredrikshof. Vi höll också bra tempo, tillräckligt för att syran skulle kännas ordentligt iallafall. När alla var klara tog vi såklart en omväg hem.

Dag 6. Hemresedagen. Frukost, sen städning av rummen. Man skulle vara klara 9:30 för så skulle vi ut och rulla lite.Jag tog inte med mig nå energi, eftersom att jag trodde att vi skulle rulla någon timme bara. Men det var inte rulltempo iallafall. det är 25-27 km/h i snitt, och man ska inte kunna vägga på rullpass. Men det var det några som gjorde, och tro mig, jag var nästan en av dem. De sista kilometrarna in till Laholm låg vi i 42 km/h, och det är alldeles för mycket för ett rullpass. Hemma efter 45 kilometer.

In och duscha och äta ris med korvstroganoff innan föräldrarna kom och hämtade oss.

Jag tycker att lägret är riktigt roligt, och en riktig rivstart innan säsongen, vilket är väldigt bra! Jag skulle vilja åka nästa år också, men då har jag troligtvis flyttat upp till Falun, och har nog inte tid för det. Men vi får se!
Efter Backtempot


Caféet i Båstad under distansen.
Efter 44 kilometer i Halmstad.
Efter 82 kilometer i Båstad.


Hemma efter 102,96 kilometer.


Tog ett kort med GoPro:n på styret när vi körde distans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar