lördag 9 augusti 2014

Lilla Finnmarksturen

Hej igen

Jag körde ju som sagt Lilla Finnmarksturen idag. 6 varv skulle avverkas och 12 km. ett kort och snabbt race alltså. Jag fick starta i andra startled, men kom ändå iväg som fyra i starten. det var lite kul innan starten när Anton Olstam frågade för-crossåkarna om man fick köra förbi dem. Lycka till sa de och flinade. Anton tog starten och hetsade så mycket bakom dem så en av dem körde fel, rakt genom banden :,) det var lite kul.

Anton hade en liten lucka bak till Fredrik, mig och Ted, men sen ökade Ted och kom ifatt och om. Jag och Fredrik låg tillsammans på 3-4 plats, sedan gick vi om Anton som hade haft lite problem med kedjan. Det var lite svårt att hålla koll på varven, för när vi gick ut på femte varvet frågade Fredrik mig om vilket varv vi va på, femte, hoppas jag, svarade jag.
Precis innan det tekniska partiet gick jag om och attackerade lite. Märkte att jag fick några meter och meterna blev till sekunder. Ut på sista varvet hade jag ca 10 sek på Fredrik, och jag tänkte " det här ska väl hålla".
Jag höll samma höga fart och märkte att han tog in lite. 400 meter innan mål kom han ikapp mig, jag märkte att han hade fått tillbaka lite krafter. Han gick om och drog ut på spurten och jag lyckades inte spurta om honom, så han tog det med en cykellängd.
Ted var ca halvminuten före oss. Anton kom väl ca halvminuten efter oss.

Det var ett kul lopp med hög puls och många igångdrag, men inte riktigt min favvobana. Jag skulle föredra mer skog och mindre grus, men den passade ganska bra ändå visade det sig.

Hade en snittpuls på 183 (84%) och max på 194 (89%) så det var ett intensivt lopp.


Det var en bra dag för Västerås, med en vinst i p13-14 genom Emil Vendlegård, en tredjeplats i samma klass genom Jacob Ekström samt 7-8 placeringarna i den klassen som gick till tvillingarna Wallinder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar