lördag 30 maj 2015

Falu stadssprint & Långa Lugnet

Hejsan!

Igår blev vi tillfrågade att köra en liten uppvisningssprint på torget i Falun i samarbete med Scandinavian Outdoor Games som är i helgen.

Vi var 15 cyklister som körde och jag hamnade med Fredrik H, August och Fredrik Ericsson i första heatet. Kom tvåa bakom Fredrik H på den kurviga och riktigt roliga 500 meters banan de hade fixar i ordning. I semin kom jag trea bakom Henke och Fredrik H så hamnade i b-final. I b-finalen tog jag starten men blev omkörd av Kim i andra kurvan. KLM tvåa i b-finalen och efteråt blev vi bjudna på Smak, en restaurang. Riktigt kul initiativ!

Idag var det daga för långa lugnet. En långloppstävling som är med i långloppscupen. Fick starta i fjärde startled men kom iväg ganska bra ändå. Första loopen på ca 30 km växlade jag mellan olika klungor, kom tillslut ifatt en med Oliver och Ted. Vi låg tillsammans med flera andra resten av första loopen och in på andra, där jag var tvungen att gå upp och dra och slösa energi för att ingen annan ville. Blev trött av det, samt att andra loopen endast går på Jungfruberget och var tekniskt svåra stigar. Hade alldeles för mycket luft i däcken så jag studsade mest omkring och blev trött i armarna av allt stötande. 

Ut på sista loopen märkte jag att jag höll på att vägga, så tryckte i mig en gel och tog det lite lugnare tills den började verka. Oliver drog ifrån och likadant gjorde Ted. 
Låg som mest ca 40 sek efter Ted, men jag märkte att han blev tröttare och tröttare och jag blev piggare av gelén. Tog in på honom och körde om honom högst uppe på lugnet. Fick lucka ganska direkt men lyckades skrota så trodde han skulle ta in på mig. Men han kom inte ifatt och jag fortsatte åka med min klunga.

Ville vara först in på second chance, en av Faluns handbyggda stigar. Men ryckte lite för tidigt så två killar hann om innan vi kom dit. Det gick jättelångsamt ner, men hann om en kille efter halva ungefär, men låg fortfarande bakom en annan. Efter det körde jag om och ville ta in så mycket som möjligt på Oliver, och kom imål ca 25 sek efter honom, och. 20 sek före Ted.
Är ändå rätt nöjd med dagen med tanke på att det var mitt första långlopp "på riktigt" förutom Cykelvasan och korta varianter av långlopp. 

Hoppas att jag fastnade på bild nånstans, men tills dess får ni nöja er med dessa  som Elin tog! 


2 kommentarer:

 1. Riktigt stark jobbat Erik! Jag hade inte en tanke på att hänga på dig när du drog om mig redan i en av de första uppförsbackarna. Långlopp kanske är något för dig?
  /Magnus Ahlbäck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Magnus! Nja, tror inte långlopp är så mycket min grej, är kul att köra ibland men har ingen tanke på att satsa på det än så länge!

   Radera