lördag 18 februari 2017

Acklimatiseringspass på Cypern

Hallå där!

Ett tag sen sist. Men träningen har flytit på bra hemma i Ransta med mycket jobbpendlingar, gym och TC, men även en hel del skatepass i Sätra Brunn.

För tillfället befinner jag mig dock på Cypern tillsammans med Isak, vi kom ner igår kväll efter en lång resdag. Syftet med resan är främst pga Cyprus Sunshine Cup, en fyradagarstävling som drar igång på torsdag men även att cykla mycket och länge i solsken. Vi bor i en liten by som heter Tochni och vi bor helt okej. Det är bra och god mat som är huvudsaken iallafall.

Imorse efter frukost skruvade vi ihop hojarna och stack ut med siktet på Lefkara, byn där de flesta av tävlingarna utgår ifrån. Vi visste vilket vädersträck det låg åt, inte mycket mer. Men vi slog ihop våra smarta huvuden och tog oss till Lefkara via massa grusvägar och fina asfaltsserpentiner. Väl där tog vi en jättefin serpentinväg neråt från byn och in på en grusväg mot en damm som heter Dipotamus Reservair. Strax efter det kom vi fram till en åsnefarm där vi mötte en grupp turister på åsnor, och även en grymt brant backe som tog mig ett försök att ta mig upp för, medan det tog 5-6 försök för Isak ;) Lönar sig ibland med eaglekassett.

Därifrån blev det nästan raka vägen hem till Tochni igen. det blev tre timmar, 1600hm och 55km. Imorgon längre med lite intervaller och en fika!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar