onsdag 13 juni 2012

Bgle Tour, Lida loop, mm

Hej!
Har hänt ganska mycket sen senast. Borlänge Tour gick för några veckor sen och det gick bra. På prologen startade jag ganska sent, Jag skulle precis starta när Anton Olstam gick imål. Jag hörde speakern säga att han hade kört på 5:02. Det kändes som en omöjlig tid att slå, men jag kom iväg ganska bra och körde järnet hela tiden. När jag kom in på målsträckan såg jag Petter Fagerhill på ledar-fyrhjulingen. Jag gick imål en på 4:58,9 och det blev en ny ledartid! Satte mig på fyrhjulingen och mamma och pappa tog kort. Ca 30 sekunder senare kom Jack Kok imål och tog ifrån mig ledartiden med 1,8 sekunder! fan, fan, fan, fan. Jag stack ut och rullade lite, sen när jag kom tillbaka såg jag att Fredrik Höglund satt på fyrhjulingen. 
Blev iallafall 3:a på prologen som jag är riktigt nöjd med.

Dagen efter Var det ett lägre lopp. 2 varv på en 6 kilometers bana. Jag fick inte en så jättebra start och jag hamnade bakom några i den första sanduppförsbacken.Men jag klarade mig upp och började jaga de re som låg tre-fyra meter före mig. Jag kom inte ikapp, så jag slog av lite på tempot så jag skulle orka resten. In på andra varvet hade två killar hunnit upp mig så jag släppte förbi dem och la mig på rulle. I den sista jobbiga uppförsbacken sackade jag efter lite och sen gjorde jag allt för att komma ikapp, fast jag kunde inte. Jag kom några sekunder efter dem in i mål, på en sjätteplats. Jag var inte sådär jättenöjd, för jag blev nerpetad från en tredje till en femte plats totalt.

Sista dagen skulle vi köra ett varv på en 5 kilometersbana. Jag kom iväg bra ned för backen och sen var det en lång och brant uppförsbacke som nästan tog alla krafter. Jag försökte vila lite, medan jag fortfarande inte ville släppa mycket tid. Efter bron började jag köra hårdare igen. Efter ett par kilometer såg jag Edwin stå på sidan av banan, hans kedja hade gått av, samtidigt såg jag Petter lite längre framför mig i backen. Jag tog in många sekunder på honom och jag var inte långt efter honom imål. Jag hade kommit imål på den näst bästa tiden. Jag stack ut och rullade lite sen när jag kom tillbaka hörde jag att jag hade fått fjärde bästa tiden. Det blev en fjärde-plats totalt och det är jag nöjd med.

P 13-14
1. Jack Kok, Södertälje CK
2. Fredrik Höglund, OK Hammaren
3. Anton Olstam, CSK Ludvika
4. Erik Åkesson, Västerås CK
5. Jacob Ericsson, Borås CA

Mellan de större tävlingarna har det varit 2 stycken Västmanlands-Cup. Det har gått bra och jag vann båda.

LIDA LOOP

I helgen var det Lida Loop. Lida ligger utanför Tullinge och det är ett friluftsområde. I starten startade vi med P F 15-16. Det var en trång start, och jag fick inte en bra start. Jag lyckades köra om några och jag la mig rygg på Fredrik Höglund och Jack Kok. Jack försvann efter ett tag och jag och Fredrik körde med William Kloo också. Efter ett tag försvann Fredrik också, och jag låg själv med William, som kör i 15-16. Efter ett varv släppte han förbi mig och jag körde själv ett varv.
In på sista varvet hade Edwin kommit ikapp mig och jag la mig rygg på han. Jag hade inte en aning om hur jag skulle kunna köra om, fast efter ett tag så tog han ett ytterspår, som är lite längre, fast lättare, än innerspåret som jag tog. 
Jag trodde att jag skulle få en lucka, fast han hann ikapp igen. I sista nedförsbacken, trampade jag på så mycket jag vågade, och fick en liten lucka. Vi hade också tagit in lite på Fredrik. Jag höll luckan ändå in i mål, och jag vann med 5 sekunder, 9 sekunder efter Fredrik.

Linnéa och Lovisa skulle också köra, de körde så många varv de ville efter en utklädd kanin. Lovisa, med hjälp av mamma, körde 4 varv, och Linnéa körde 8-10 varv alldeles själv. De var glada för att de fick en medalj efteråt. 

Ikväll, Onsdag, är det Klubbtempo med VCK. Landsväg. Tror att det kommer gå bra. Nu ska jag och Tim ut och glida lite Longboard! köpte en Slipstream igår!! den är riktigt nice.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar