torsdag 13 september 2012

MYCKET SOM HAR HÄNT! (LÅNGINLÄGG!)

Längesedan. har inte orkat och hade nästan glömt bort den. Ska försöka komma ihåg den lite oftare. Aja, efter Borlänge Tour var det Lilla Mörksuggan. är väl inte helt nöjd med prestationen där. Hade inte cyklat på  en vecka och sen ramlade jag in i ett snår med brännässlor. Försöker glömma det loppet, fast det var bra att man fick glass efteråt.

Sen har vi ju MTB-SM nere i Göteborg. Vi åkte ner på lördagen, fast jag skulle inte köra förrän på måndagen. När vi kom ner körde jag banan ett par varv, Den var riktigt bra!! mycket kurvor och det var väldigt backigt. En utav de roligaste banorna jag har kört! man körde även två varv på en springbana, där hade man chans att dricka.

(Foto Håkan Åkesson)
På söndagen körde eliten, där vann Emil Lindgren, Magnus Darvell tvåa och Matthias Wengelin trea. Sen körde jag ett par varv till på banan och benen kändes bra. Hem till lägenheten och Pizza-käk.

Jag fick en dålig start och det blev inte bättre. efter halva första "Loopen" tappade jag kedjan inåt bak i en uppförsbacke. jag sprang upp och försökte fixa kedjan fast den satt fast. Jag försökte i minst 30 sekunder med att få loss den, utan resultat. när den sista personen hade passerat mig blev jag förbannad jag låg alltså 25:a. Jag tog några djupa andetag och testade ta loss kedjan, den lossnade! Men då hade ju såklart styrhelvetet fastnat i bandet runt banan, fast jag slet av det. Jag var förbannad och tog snabbt ett par placeringar. När jag kom ut på springbanan var Edwin 2 varv före mig, dvs. 1,30 minuter. Men jag tog ännu fler placeringar och nästa varv var jag 30 sekunder bakom! Jag kom ifatt honom på tredje varvet, då hade vi ett varv kvar! jag körde med honom resten av loppet och försökte spurta om honom. Det gick inte, och jag slutade på en 10 plats, ett hjul bakom Edwin.

Jagar
(Foto Håkan Åkesson)
Spurt om 9 platsen
(Foto Håkan Åkesson)
Andra dagen var det dags för stafett. jag skulle köra i lag med Kim och Willhelm. Kim fick en dålig start fast kom först och växlade till mig med ca 40 sekunders marginal till tvåan. Jag utökade vår ledning till 1.53 minuter. 11åriga Willhelm körde allt vad han kunde fast han körde mot 16åringar och vi blev 4:a i stafetten. Kul att det gick så bra, men lite otur att vi hamnade precis utanför pallen.


(Foto Håkan Åkesson)
Sista dagen var det Eliminering, eller som det heter på Svenska, Sprint. Jag fick tredje bästa kvaltiden! Jag körde mitt heat och blev 5:a och gick till B-Finalen. Jag kom tvåa i B-Finalen!!

SM gick ganska bra för min del, även om jag var missnöjd med det första loppet.

jag tränade väl på som vanligt efter SM och åkte senare CykelVasan, Sälen till Mora. det är cirkus 95 kilometer. Det var en 5 kilometers backe i starten, men jag var pigg i benen och tryckte på hårt. jag hittade några från min startgrupp att åka med, fast en efter en droppade de av. tillsist var det jag, en kulle från Almby och en svartklädd kille kvar. Almbykillen tappade också och vi var två kvar. när vi nästan var i Evertsberg var det en till kilometerlång backe. Då drog den svartklädda iväg. och jag var själv igen.
Efter ett tag körde Almby-killen ifatt och ifrån, då märkte jag att jag hade tappat fart. Jag försökte öka, men då sa benen ifrån. efter den sista låååånga backen fick jag kramp, men då var det ju bara 2 mil kvar, slutspurten alltså. Jag blev mer och mer taggade att komma imål varje gång jag såg en "Mora 9 Kilometer" "Mora 8 Kilometer" skylt och gasade på det sista krutet i benen. Jag kom imål på tiden 3:42:55 och det var under fyra timmar som jag satsat på! Pappakörde också på under 4 timmar. Västeråsarna höll ganska jämn fart.
Henrik Zetterberg: 3:23:27
Kim Viklund: 3:27:14
Nyckelbenet
Mats Viklund: 3:29:08

Erik Åkesson: 3:42:55
Lars Zetterberg: 3:43:55
Håkan Åkesson: 3:49:04

Från Vänster: Wincent Wallinder, Edwin Nerén, Henrik Zetterberg, Willhem Wallinder, Erik Åkesson, Kim Viklund
(Foto Håkan Åkesson)Ja, sen har vi ju otursdagen i Säfsen med Henke, Edwin och Jens. Vi skulle upp och köra downhill och jag hann 3,5 åk innan jag kraschade och bröt nyckelbenet. Ludvika sjukhus nästa!

Jag har kört några landsvägslopp (ja, med brutet nyckelben) bla. Västmanlands-Cup på Halkbanan på Hässlö. slutade på en tredje plats. Sista Chansen i Ramnäs, kom 7:a och klassiska Anundsloppet i Västerås, tror att det blev en sjundeplats där också! 

Imorgon firar jag och nyckelbenet 4 veckor!

Hade! //Erik


Bygger stig med pappa!


En vecka efter kraschen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar