måndag 7 januari 2013

ÅRETS FÖRSTA.

Årets första vadå? Blogginlägg. Distansträning. Benslakt. Träning över huvudtaget. Ja.
I lördags bestämde sig jag och pappa att cykla till farmor och farfar, för att få ett pass. Vi skulle ändå dit för att fira försenad jul med släkten, så varför inte?
Vi stack hemifrån kl 11, och pappa ville att vi skulle köra grusvägar nästan hela vägen dit. "Okej" sa jag och vi körde: Ransta - Tomta - Svanå - Ramnäs, sen en gammal väg som knappt var plogad till farmor och farfar som bor strax utanför Skinnskatteberg. Eller ja, vägen var INTE plogad, det var bara ett par bilar som hade åkt där tidigare, så vi höll oss i varsit spår. De sista 2,5 milen som var på de där oplogade grusvägarna var ju inte nedförsbacke heller. Nej, uppför skulle vi ju.

När vi ÄNTLIGEN kom fram till farmor och farfar sa pappa att det inte vart nå längre än vanliga bilvägen, dvs. ca 6 mil. Jag som hade trott (och hoppats) på en ca 8 mil. Då kändes det ju inte värt att cykla de där små skitgrusvägarna som tog 3 och en halv timme istället för asfaltsvägen som hade gått på en och en halv timme... dock var ju de där vägarna bättre träning då vi gjorde oss av med 2300 kalorier, än om vi hade kört asfalt...

Igår var det vilodag, och idag satte jag ihop spinningcykeln och körde en halvtimme. 25 stycken 20x20 sekunders intervaller och 5 stycken 1x1 minuts intervaller.. För er som inte är så inne i intervaller så betyder 20x20 sekunders intervaller att man cyklar allt vad man pallar i 20 sekunder, sen vilar i 20 sekunder... 25 gånger.  SEN fem intervaller på en minut och vila en minut... kan säga att det blev svettigt där ute i garaget.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar