torsdag 24 januari 2013

POLAR PERSONALTRAINER

Hej!
För en vecka sedan fyllde jag 15 år. Bland annat fick jag en puls-klocka från Polar, som verkligen fungerar jättebra! Man kan välja mellan: Löpning, Cykling, Annan Sport 1 eller Annan Sport 2. Om man väljer t.ex. Cykling så ser man vilken Puls man har just då, hur många kalorier man har förbrukat, GPS, Hur långt man har åkt mm. Jag använder även klockan på vardagarna som vanlig klocka.

När man har tränat klart så kopplar man in klockan i datorn och genom "Polar Websynk" (ett program som man måste ladda ner), och synkroniserar träningspasset från klockan. Sen går man in på Polarpersonaltrainer.com och gör en användare och sen vips, så ser man hela träningspasset där. Där man har åkt, maxpulsen för träningspasset, medelpulsen, träningens längd, hur långt man har t.ex cyklat, kaloriförbrukning och så mer.

En verkligen jättebra grej som motiverar dig till att träna, även om du inte är på humör just då. Jag tycker att träningarna med pulsklockan har varit mycket roligare än de utan, eftersom att då har man ingen aning om hur många kalorier man har förbrukat, eller din puls just då.

Idag tillexempel bestämde jag mig att åka längdskidor och att jag skulle åka hem när jag hade gjort av med minst 500 kalorier. Men att göra sig av med kalorier är verkligen mycket lättare än vad man tror, så jag bestämde mig för att köra minst 1000 istället. Jag kom hem utan de 1097 kalorier jag hade gjort av med. Träningen tog 1.25.11 timmar och det blev 16 Kilometer. Jag är verkligen jättenöjd.

Ska även visa er hur lätt det är att få i sig kalorier, per 100 gram:
100 gram Snickers = 490 kalorier
100 gram Brieost med 34% fett = 378 Kalorier
100 gram Marabou Sweizernöt = 545 Kalorier
100 gram Hallonsylt = 184 kalorier
100 gram Princesstårta fylld med grädde, vaniljkräm, hallonsylt och marsipan = 295 kalorier
100 gram Pizza (Capriccosa) = 248 kalorier.

OBS: Värderna är ungefärliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar