lördag 23 november 2013

Backlöpning och velodromträning

Gårdagen bestod av backlöpning, med Gojjan som coach när Mackan var sjuk. En gång gående uppför Källviksbacken, för att komma igång, sedan två gånger allt vad vi pallar. Löpa alltså. Jäklar vad jobbigt det är. Det var säkert 7-8 gången vi tränade löpning där, och det märks att det går bättre och bättre. Förr kom jag knappt uppför halva backen innan jag slog av på farten och började gå. Nu springer jag lite långsammare, men kommer hela vägen upp utan att behöva gå. Så det känns ju som en framgång!

Sen körde vi en med långa steg längst till vänster i backen, där det är skitbrant och igenvuxet. När vi kom upp började det skymma så vi bestämde oss för att köra 15x15 sekundrarna två gånger istället för en gång och gå upp hela en gång till.
Den där syran Källviksbacken erbjuder alltså...

Idag körde vi sprintövningar i velodromen. Tränade starter och flygande varv. Satan vad kul det är när man kör i 60-65 km/h och benen bara snurrar och man trycks in i velodromen av g-kraften i kurvorna. Det är en häftig känsla som tyvärr inte alla kan få uppleva...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar