lördag 14 mars 2015

Första TT för iår

Hej!

Idag var det träningstävling på Ljungfruberget. Jag och Isak Nordin drog dit och mötte upp några till. Efter ett varv lugnt så man hittade runt så startade vi första heatet, två heat om två varv skulle köras. I starten märkte jag att ingen riktigt ville ta den, så jag gick upp och körde med Isak och Henrik Öijer strax bakom mig. Hade fått en liten lucka på toppen av backen och hade Öijer närmast jagande några meter bakom. Ut på andra varvet hade jag en ganska stor lucka, men det visade sig vara för att Henrik hade kraschat. Men han jagade ikapp mig och gick om mig högst upp på det tekniska partiet. Tror han ville ha en liten lucka bak till mig då han valde att köra en "B-linje" istället för ett tekniskt parti som går snabbare.

Trots att jag tog det snabbare spåret så hann jag aldrig ikapp utan gick i mål ca 5 sekunder bakom.

I andra heatet tog jag det lugnare i starten och la mig bakom Henrik. Han fick en liten lucka högst upp i den längsta stigningen,Ut på andra varvet hade han fortfarande en lucka men fick oturligt nog en punktering. Jag och Isak gick om, och när vi kom ut på springspåret så ryckte Isak lite och jag kunde inte svara där och då. Han fick några meter som utvecklades till ännu några fler meter. Kom ikapp lite när det var tekniskt nerför, men det räckte tyvärr inte. Blev tvåa även detta heat. 

Efteråt så tränade jag, Ida, Idas pappa och Isak lite i hoppen som finns där. Sedan skarvade jag och Isak runt Varpan. En bra dag i sadeln! Att vädret var underbart mådde man inte sämre av heller!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar