tisdag 7 juli 2015

Mörksuggejakten!

Hejsan, årets mörksuggejakt har gått av stapeln och jag är ganska nöjd. Fick för första gången starta i första startled, och det firade jag med att gå in hyfsat tidigt och ställa mig längst fram. Trots det gick det inte riktigt som jag tänkt. Det var masterstart efter bil/motorcyklar ut ur stan och sedan fri fart när vi kom till Vidablick, som är den 2,5 kilometer långa startbacken med en snittlutning på 10%.

Trots masterstarten hade alla så bråttom fram för att få en bra position inför backen, för att sedan falla ner i fältet i backen. Det var hela tiden folk som trängde sig och genade över trottoarer och rondeller för att komma fram i fältet. Men efter det fick jag en ganska behaglig resa ända fram till mål.

Satt med bra i en klunga tillsammans med Pär Larsson från klubben, och tillsammans med några andra jagade vi ikapp klungan framför som Oliver satt med i.

Med ca 40 kilometer kvar testade jag att rycka lite efter ett tekniskt parti, ut på en grusväg. Fick med mig två andra, en från cykel&fjäll och en från HisingenCK om jag inte minns helt fel. Falukillen släppte ganska direkt men vi andra två jagade ikapp Hans Mård från Cykloteket och Daniel Olsson från Falu CK. Samtidigt anslöt det några bakifrån.
Med 15 km kvar har jag mycket krafter kvar och går upp och drar och splittrar upp fältet lite. 10 km kvar och jag klämmer i mig min sista gel, och jag har ett bra tryck tillsammans med Johan Widén från Säter och Jens Westergren Falu CK. I den sista rätt långa sandbacken med ca 3 km kvar tänkte jag rycka lite, men halvvägs uppe känner jag att krampen kommer smygandes i baksida lår på vänster ben. Försöker lösa det med att växla ner ytterligare och knäppa ur och trampa endast med höger. Det löser inte problemet då krampkänningarna börjar där också. Jag tänker "aja, jag har en ganska stor lucka till Oliver bakom iallafall, så jag har råd att ta det lite lugnare ett tag." När stigen gör en 90 graders sväng ser jag att Oliver är max 10 meter bakom. Paniken uppstår, fan fan fan fan, allt detta jobb i onödan om jag kommer före mig. Klunkar i mig sportdryck och trampar på så mycket jag vågar. Jag får en lucka som bara ökar och ökar, skönt.
Äntligen uppe på målområdet! Äntligen mål! trodde jag ja. Ytterligare en 2 km slinga skulle avverkas innan jag kunde korsa mållinjen. Ytterligare 2 km som Oliver kunde komma ifatt och om på. Fan. Denna lilla panikattack gav mig styrka och jag kom ifatt och om Jens Westergren, samt ifatt Johan Widén, som ryckte samtidigt som jag fick krampkänningar. Kände igen sista slingan sedan förut, då ajg kört lilla Mörksuggejakten. Kom plötsligt ihåg att det skulle komma en lång, seg sandbacke. Fan, tänkte jag igen. Men som tur var så svängde vi av och in mot målområdet precis innan backen.

Kollade bak och såg att jag inte behövde spurta, Oliver var långt bakom. Gick imål på tiden 2:38:35 på en fjärdeplats i juniorklassen och en 48 plats totalt. Oliver var 40 sekunder bakom mig i mål, och jag var 30 sekunder efter Isak, som ledde men oturligt nog fick kedjebrott och sprang sista 2 kilometerna och kom trea bakom Emil Hedlund och Erik Gunnarsson. Med tanke på att jag hade de tre snabbingarna framför mig så är jag galet nöjd med min fjärdeplats.

Har tyvärr inga bilder från tävlingen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar