lördag 31 mars 2018

Mallorca dag 1

Halloj!

Lever just nu på Sunwing beach hotell i Alcudia på Mallorca. Träningsläger står för dörren tillsammans med resten av gänget i Cykloteket Racing Team.

Började gårdagen med att rulla lugnt in i landet genom Sa Pobla och strax söder om Inca bort i motvinden ända till Binissalem, där vi vände tillbaka och tog sikte på Selva, där det skulle börjas trycka på litegrann i backen uppför Batallia. Första 1/3 på 70kadens i 75-79% av maxpuls, andra 1/3 samma kadens men 80-84% av max, för att sedan sista tredjedelen sänka kadensen till 60 och höja pulsen ytterligare till 85-89%.
Kändes kontrollerat och bra hela vägen upp, där vi vände ner igen och repeterade samma sak igen. Blev totalt ca 40 minuter strax under tröskel, med några få minuter på slutet över tröskeln. Kändes rätt okej.

Fortsatte ner Coll de Femenia ner till Pollenca, där vi tog en fika (läs: cappuccino). Körde sedan lite lagtempo bort till Port d´Pollenca för att sedan trycka på i låg kadens uppför första delen av stigningen bort mot Cap de Formentor. Lite trötta ben men höll ihop det bra när Isak gick förbi och tryckte upp pulsen till 93%. Sedan lugnt rull tillbaka till Sunwing hotellet.

4,5h, 125 kilometer och strax över 1500hm var en bra start. I finväder dessutom!

Nu är det dags för att åter sticka ut och trycka pedaler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar