måndag 21 juli 2014

Mountainbike SM 2014 Jönköping

Hallå.

Nu har det varit ett tag sedan, men jag skyller på att jag har haft fullt upp med jobb och träning inför SM. För att detta inlägg inte ska bli flera kilometer långt skriver jag kortfattat om SM bara.

Det hela började i torsdags kväll när vi kom ner till Jönköping runt kl 6. Körde ett varv på XCO banan och några fler varv på XCE banan.

På fredagen var det dags för XCE. Banan var torr, snabb, kurvig och inte så jätterolig. 850 meter lång var den, men det var 850 meter med ren mjölksyra.
Kvalet gick sådär, tappade pedalen ett par gånger och kvalade som 5:a. I kvartsfinalen kom jag tvåa vilket var lugnt, eftersom att det var de första 2 i varje heat som gick vidare. I semin gick det desto sämre. En dålig start resulterade till en fjärde och sista plats i det heatet. Men jag körde B-final.
Carl Jarnhagen fick den bästa starten och sen var det jag, Ted Pettersson och Axel Höglund som låg bredvid varann. Jag ökade lite och körde förbi Carl på insidan i första backen. Sedan körde jag lugnt och kontrollerat en bit ända till den mest publiktätaste delen av banan, en kort, brant, nedförsbacke. Jag hade några meters lucka där. Men jag lyckades köra på den ända stubben som fanns i backen, och bakhjulet krängde så både luft och stants for ur. Jag blev lite nervös efter det, så nervös att jag satte ner foten i en kurva, riktigt klantigt gjort. Carl kom ifatt och la sig på hjul. På spurtrakan spurtade han om mig som hade 0,7 bar i bakdäcket. Kom 6:a iallafall, vilket jag är nöjd med.

På söndagen skulle vi köra 4 varv på en knappt 4 km lång bana. Målet var top 10. Många skriver att banan kunde tas som en världscup bana, mycket backar, svåra passager och byggda saker. Skitrolig bana, men inte riktigt min typ.
Jag kände direkt i starten att kroppen kändes konstigt, jag var inte van att tävla i denna värme. Jag körde iallafall i mitt tempo och kom i mål på en 10 plats. När jag var i mål kände jag att jag inte var så nöjd, men om man tänker efter så är 10:a på ett SM väldigt bra, och det är inga dåliga cyklister jag hade framför mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar